Jedino izvjesno je čekanje

Banjalučani ogorčeni javnim prevozom

  • Izvor: ATV
  • 20.10.2024. 19:44

U Banjaluci ponovo saobraćajni kolaps. U naselju Borik, na raskrsnici kod kampusa, formirale su se velike gužve. Kod Tržnog centra u funkciju je pušten kružni tok koji još uvijek nije završen. To dodatno doprinosi stvaranju gužvi.

Ništa bolje nije ni u drugim dijelovima grada. Ništa novo, reklo bi se.

Neki pokušavaju da izbjegnu kolaps tako što pokušaju da koriste gradski prevoz. Tu počinje novi krug pakla.

"Sad ide jednom stranom, sad drugom, sad kasni",

"Ne zna se ni kad polazi, niti kad dolazi. Jedino izvjesno je čekanje...", govore nam građani.

Nova cijena bureka u BiH sve šokirala

Nova cijena bureka u BiH sve šokirala

"Skupa karta, s obzirom da odem u Beograd, kad je ovdje bila 2,30 KM u Beogradu je bila 50 dinara, to je manje od marke, onda koristiš to vremenski, vrijedi. Skup, izuzetno skup i loš kvalitet prevoza", dodaju.

Stručnjaci kažu da se,u prepoznatljivom banjalučkom brendu zvanom saobraćajni kolaps, ne treba nadati nikakvom poboljšanju.

"S obzirom da imamo ovolike gužve koje traju mjesecima, biću slobodan da kažem i godinama unazad, ne možemo da očekujemo da će autobusi pratiti redove vožnje, jer jednostavno fizički nisu u mogućnosti da voze po određenim rutama i da voze po planu vožnje", kaže Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja.

Korisnike javnog prevoza prošle godine obradovala je informacija da studija javnog prevoza donosi jeftinije karte, od 1,50KM, češći broj linija i bolji kvalitet vozila. Umjesto svega toga putnici su dobili rijetke polaske autobusa koji, i onda kada ih ima, kasne po više od sat vremena. Kako kažu, čini se da ni to nije dovoljno, pa su karte među skupljima u Еvropi.

Potvrđen još jedan plavi ekran smrti

Potvrđen još jedan plavi ekran smrti

Mnogo je prijedloga Banjalučana rješenje ovog problema. Neki su, između ostalog da karta vrijedi dva sata, da se sa tom jednom kartom može voziti u svim pravcima ili smanjenje cijene karte. Za početak bi bilo odlično, kažu putnici, da jednostavno dobiju uslugu koju su i platili.

Pratite nas i putem Vibera