Banjaluka

Cvijanović: Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama primjer za ostale banje

  • 23.09.2024. 13:16

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da Banjsko-rekreativni centar u banjalučkom naselju Srpske Toplice predstavlja strateški projekat za Republiku Srpsku i grad koji bi trebao da bude primjer ostalim banjama kako da budu uređene da bi privukle zainteresovane za rekreaciju i rehabilitaciju.

"Kada krenemo u obilaske teško je naći jedan ovakav objekat. Želim da u Republici Srpskoj prepoznamo da je banjski turizam nešto što može biti od ekonomske koristi lokalnim zajednicama i Srpskoj. Ovo će biti dobar primjer da trebamo ulaziti u velike projekte da bismo ostvarivali velike ciljeve", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon posjete ovom centru.

Dr Goran Talić: Institut ''Dr Miroslav Zotović'' primjer uspješno uspostavljenog sistema

Dr Goran Talić: Institut ''Dr Miroslav Zotović'' primjer uspješno uspostavljenog sistema

Ona je naglasila da je kompleks napravljen na dobar način, da se uklapa u cjelokupan ambijent i da će nudi usluge terapija, tretmana i slično.

Cvijanovićeva je zahvalila menadžmentu Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" i Vladi Republike Srpske koja je sa 15 miliona KM pomogla realizaciju ovog projekta.

"Ponosna sam na ovo što je napravljeno i na Republiku Srpsku koja je u stanju da realizuje ovakve projekte, na ljude koji to iniciraju i institucije Srpske koje prepoznaju šansu i zajedno sa drugima to ostvaruju. Čula sam da postoji i druga faza i da bismo trebali imati dodatne kapacitete", dodala je Cvijanovićeva.

Odlična saradnja Instituta ''Dr Miroslav Zotović'' sa institucijama Srpske

Odlična saradnja Instituta ''Dr Miroslav Zotović'' sa institucijama Srpske

Ona je podsjetila da u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" postoji i sistem robotski potpomognute rehabilitacije za djecu, ali odrasle, što je realizovano zahvaljujući donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" pod njenim pokroviteljstvom u vrijeme dok je bila predsjednik Republike.

"Ponosna sam što sam kao predsjednik Republike mogla zajedno da sa Institutom doprinesem tome da nabavimo robotsku opremu koja pomaže djeci, koja imaju probleme, da prohodaju. Čula sam da takva robotska oprema postoji i za odrasle i da će to biti jedna od usluga koju ne možete baš da vidite u okruženju", zaključila je Cvijanovićeva.

Banjsko-rekreativni centar pružaće zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju.

Usluge novog centra biće dostupne osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali i korisnicima na lično plaćanje.

Javna zdravstvena ustanova Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" započeo je 2019. godine aktivnosti na realizaciji projekta "Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice" u želji da za svoje korisnike podigne kvalitet usluge. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska