Član koalicije

DЕMOS-ov Šibarević podržava Stanivukovića

  • Izvor: ATV
  • 05.07.2024. 19:07

Ja javno podržavam gradonačelnika Draška Stanivukovića, ja vas molim da podržite tog mladog čovjeka, podržali smo ga kad smo rušili Igora Radojičića, riječi su ovo Nenada Šibarevića, potpredsjednika GrO DЕMOS Banja Luka, koje su uzburkale koaliciju.

Šta ima o tome da kaže danas, nismo saznali, jer na pozive ne odgovara.

Da spasi stvar, pokušao je njegov stranački šef. Istovremeno ga i brani i demantuje. Sve je, kaže Nedeljko Čubrilović, izvučeno iz konteksta. 

- Nije tačno da smo radili protiv Igora Radojičića, a je li zabranjeno Šibareviću da priča? Nije tačno da je stranka radila protiv gospodina Radojičića. To nije tačno, ja sam tad vodio kampanju znam šta je rađeno. U koje svrhe je ta izjava izvučena, u kom kontekstu, ja to zaista ne mogu da cijenim - izjavio je prvi čovjek DЕMOS-a, Nedeljko Čubrilović.

Svima koji su čuli i vidjeli izjavu i više je nego jasno šta je Šibarević rekao, a gromoglasan aplauz prisutnih sve je potvrdio, kaže Ljubo Ninković, član Predsjedništva GrO SNSD-a.

Bosančić pokušao da

Bosančić pokušao da "iščupa" Šibarevića: Izjava izvučena iz konteksta

On je i ranije upozoravao da su određeni koalicioni partneri na nivou grada saučesnici sa gradonačelnikom Stanivukovićem u vršenju brojnih nepravilnosti u najvećem gradu Srpske. 

- Meni to daje snage da ono što je gospodin Šibarević izjavio, zaista tako bilo 2020. godine, da li će i 2024. tako, kažem vam, zaista postoji mehanizam kako da "sankcionišete" pojedinca koji vam iskače iz određenih političkih principa, ako zaista želite. Ali sam negdje pročitao izjavu predsjednika GrO DЕMOS da je to izvučeno iz konteksta, zaista mi je to čudno za nekoga ko je zaista ozbiljan političar i za koga smatram da ozbiljno radi svoj posao. Da minut i po nekog videa okarakteriše kao izvučeno iz konteksta - smatra Ninković.

Deklarativna podrška DЕMOS-a na sastancima kolacije, na terenu u potpunosti izostaje, što se vidi i na spornom videu, kaže Ninković.

Čubrilović se brani da ni jedna stranka nije od DЕMOS-a tražila podršku za svog kandidata.

Ipak, čini se da je ovo samo još jedan kamen spoticanja između SNSD-a i DЕMOS-a nakon što je u najveću stranku otišao i Slobodan Stanarević.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: