Izbori za gradonačelnika Banjaluke

Jedan od osnivača PDP-a Branko Dokić podržao Jelenu Trivić

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 17:10

Profesor Branko Dokić, jedan od osnivača PDP-a sa članskom kartom 002, podržao je Jelenu Trivić u trci za gradonačelnika Banjaluke.

Dokić je u pismu podrške istakao važnost pobjede Jelene Trivić na predstojećim izborima zbog opstanka opozicije na političkoj sceni.

Dokić ne samo da je uskratio podršku kandidatu PDP-a Drašku Stanivukoviću, nego ga je i izmjestio iz opozicije. Njemu, oličenje opozicije u Banjaluci je Jelena Trivić, a ne aktuelni gradonačelnik.

"Zato nam je potrebna prekretnica, zaokret za stoosamdeset stepeni. Ništa ne bi smjelo da bude po starom. Takav zaokret može da ostvari samo jedan kandidat - Jelena Trivić. To je jedan od razloga zašto ću glasati za Jelenu. Predsjednica je partije Narodni front i partija joj neće stajati na putu zaokreta", poručio je Dokić i indirektno optužio Stanivukovića da ima "nerealne lične ambicije".

Branko Dokić je profesor emeritus Univerziteta u Banjaluci. Bio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske od 2001. do 2003. godine, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara od 2003. do 2007. i ambasador BiH u Grčkoj.

Pratite nas i putem Vibera