Dugovanja od 1,6 miliona KM

Obećao, a nije isplatio - Draško Stanivuković obmanuo prevoznike

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 19:10

Draško Stanivuković nije isplatio ni dio dugovanja od 1,6 miliona KM, tvrde banjalučki prevoznici. Kažu na račun nije legao novac koji je danas javno Draško Stanivuković obećao isplatiti, a i to nakon što se otkrilo da postojeće besplatne karte za penzionere važe do kraja septembra jer grad obaveze nije izmirio.

"Jedna tranša od 800 hiljada koja je unesena u sistem biće uplaćena, druga možda u drugom dijelu dana uglavnom danas sve to završeno. Načelnica finansija, po mom nalogu stišće enter i ja dok pričam enter se stišće", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Еnter očigledno nikada nije pritisnut, ali je poslovanje banjalučkih prevoznika i te kako pod pritiskom. Dugovanja Grada su ogromna, a rad ovih preduzeća doveden je u pitanje. 

Stanivuković priznao da postoje dugovanja prevoznicima; Mijić: Uplata još nije stigla

Stanivuković priznao da postoje dugovanja prevoznicima; Mijić: Uplata još nije stigla

"Mi smo i ranije upozoravali na tešku situaciju zbog ne plaćanja duga od prošle godine koji je značajan dug za poslovanje naših preduzeća i ugrožavao je nastavak daljeg obavljanja našeg posla. Mi smo sve ove mjesece to trpili, ali došlo je do kulminacije zbog povećanja troškova", rekao je Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić.

Ništa od toga nije omelo Stanivukovića da i danas podijeli karte za penzionere iako ni stare dugove otplatio nije. Da su penzioneri Stanivukoviću zadnja rupa na svirali tvrdi i Jelena Trivić.  Prevoz, kao i mnoga druga djela kojima se Draško Stanivuković hvali, urađena su nakaradno. 

"Ali je to očigledno urađeno nesistemski, pred izbore, da bi se dobila naklonost jedne brojne populacije - 48 hiljada penzionera u gradu Banjaluci", rekla je Jelena Trivić, predsjednik Narodnog fronta.

A žalosno je i, kaže Trivićka, što Draško Stanivuković penzionere koristi za marketing i ubiranje jeftinih političkih poena s ciljem da sačuva fotelju. Bez karata su zbog njegovih obmana zamalo ostali studenti i đaci, ali to se neće desiti zahvaljujući novcu koji je predsjednik Srpske uplatio prevoznicima. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)