Tri problema nisu prioritet

Propala sutrašnja sjednica banjalučke Skupštine

  • Izvor: ATV
  • 13.08.2024. 19:31

Od sutrašnje sjednice banjalučke Skupštine nema ništa. I to jer gradonačelnik pokušava da progura izmjene regulacionog plana i kupovine i zamjene gradskog zemljišta za one kojima je to obećao, kaže Ljubo Ninković

- To je ono što je najveća sumnja na kriminal u posljednje dvije godine otkad sam ja ovdje. Sugerišem da su to apsolutno stvari o kojima moramo voditi računa i otvoriti četvoro očiju kada je Draško Stanivuković u pitanju. I evo, pogledajte šta radi, pokušava da zakaže sjednicu na kojoj 40 tačaka se tiče zamjene zemljišta i regulacionih planova. To je za nas neprihvatljivo - kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Za to vrijeme više od 2.000 roditelja čeka povećanje subvencija za privatne vrtiće. Nisu pomogli ni prijedlozi o rebalansu budžeta,  dok se gradski menadžer danas pohvalio novim rješenjem gorućeg problema.

- Pet miliona konvertibilnih maraka leži ovdje, koje ćemo naplatiti od kladionica i dati ih za vaspitanje djece. Еvo ja sam spreman, a predsjednik Skupštine, SNSD odbornici analiziraju do mile volje ovaj prijedlog - rekao je Bojan Kresojević, gradski menadžer.

- Čovječe, da li si ti normalan? Onog trenutka kad bilo koja kladionica kaže „Neću više da budem u krugu tome, neću da plaćam toliku naknadu“ -  nama vrtići više nemaju taj novac - dodaje Ninković.

Osim nedostatka vrtića, gradske vlasti muči i vodosnabdijevanje, posebno u Mišinom Hanu i Potkozarju. Na dnevnom redu sjednice koju je gradonačelnik zakazao ti problemi nisu prioritet.

Pratite nas i putem Vibera