Gradonačelnik

Stanivuković uporedio Banjaluku i Beč: Kolaps u saobraćaju po uzoru na metropole

  • Izvor: ATV
  • 20.09.2024. 13:34

Draško Stanivuković je od Banjaluke odlučio da napravi metropolu i tako je po uzoru na Beč preuzeo saobraćajne gužve. To što se nakon njegove "saobraćajne revolucije" dogodio kolaps na ulicama, Stanivuković pripisuje problemima velikih gradova kao što su Beograd, Zagreb i Beč.

"Pitanje saobraćaja je dugoročno, mi ćemo nastaviti da ga rješavamo. Završetkom izgradnje mosta u Česmi, drugih infrastrukturnih projekata kao što je most u Docu su samo neke od stvari koje nam slijede i koje će poboljšati pitanje saobraćaja. Pitanje gužvi u Banjaluci je već postalo višedecenijsko pitanje kao i svakog većeg grada poput Novog Sada, Beograda, Zagreba ili Sarajeva. Kada padne veća kiša u Beču pa bude na putu više vode, to je Beč pa se ćuti, ali kada je u Banjaluci onda Banjaluka ne valja", rekao je Stanivuković.

Ipak, u Beču "saobraćajna revolucija" sigurno ne pravi još veći kolaps kao što je slučaj sa Banjalukom. 

"Revolucionari" iz Gradske uprave ignorisali su upozorenja stručnjaka da će izmjene u gradu napraviti još veći kolaps. Sada je Stanivuković višesatne gužve objasnio kao problem velikih gradova.

"Svaki veći grad od preko 200.000 ima svoje izazove. Kao grad koji se razvija i ima mnogo stanovnika, hvala Bogu. Ima onih koji nam stavljaju crvene trake, mi ćemo nastaviti da radimo i razvijamo našu Banjaluku. Uskoro završavamo tri kružne raskrsnice koje će mnogo doprinijeti razvoju Banjaluke. Svaka jutarnja špica pogotovo ako je kiša ne da Banjalučanima da voze bicikl ili idu pješke, pa nas sve tjera u automobile", rekao je Stanivuković.

Pratite nas i putem Vibera