Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara

Goganović se izvinio ambasadoru Austrije zbog skandaloznog događaja sa kadetom iz BiH

  • Izvor: SRNA
  • 22.10.2024. 19:29

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović prisustvovao večeras u Sarajevu prijemu koji je organizovala Ambasada Austrije u BiH, povodom Nacionalnog praznika.

Goganović je razgovarao sa ambasadorom Austrije u BiH Georgom Divaldom i vojnim atašeom Еrihom Simbirgerom, čestitao im Nacionalni praznik i uputio izvinjene, u ime Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, povodom skandaloznog događaja u Austriji kada je kadet iz BiH odbio da se rukuje sa austrijskim ministrom odbrane, jer je žena, pravdajući se navodnim vjerskim ubjeđenjima.

Skandal u Austriji: Oficir iz BiH odbio da se rukuje sa ministarkom

Skandal u Austriji: Oficir iz BiH odbio da se rukuje sa ministarkom

- Austrija je naš veliki međunarodni partner koji nas podržava u razvoju Oružanih snaga i školovanju naših kadeta. Iskreno se nadam da ovaj događaj neće nanijeti štetu našim odnosima i negativno uticati na radikalizaciju državljana Austrije koji su islamske vjeroispovjesti - konstatovao je Goganović.

Knežević: Kadet koji je odbio da se rukuje sa ženom ne bi mogao funkcionisati u Oružanim snagama

Knežević: Kadet koji je odbio da se rukuje sa ženom ne bi mogao funkcionisati u Oružanim snagama

Goganović je razgovarao i sa trgovinskim savjetnikom pri austrijskoj Ambasadi Martom Suda i izrazio uvjerenje da Republika Srpska, ali i cijela BiH mogu dodatno unaprijediti trgovinsku razmjenu sa Austrijom i da na tome treba dodatno raditi u narednom periodu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)