Poslanik u PD PS

Kojić: Helezove ratnohušačke poruke su krivično djelo

  • Izvor: SRNA
  • 07.07.2024. 12:33

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bih Milorad Kojić rekao je da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez slanjem ratnohušačkih poruka širi nacionalnu i vjersku mržnju i čini krivično djelo.

Kojić je ocijenio da je Helezova poruka predsjedniku Republike Srspke Miloradu Dodiku da treba da ode nastavak bošnjačke politika devedesetih godina prošlog vijeka, prema kojoj bi Srbi trebalo da odu iz BiH preko Drine.

"To je bio njihov strateški plan, a te ideje žive i danas", rekao je Kojić.

Dodik: Kozara je velika bol srpskog naroda

Dodik: Kozara je velika bol srpskog naroda

On je istako da se na taj način nastoji napraviti islamska BiH.

"Veoma je važno da se o ovom pitanju očituje i Tužilaštvo i da se podigne optužnica za širenje vjerske i nacionalne mržnje", poručio je Kojić, te dodao da je to kontinuitet u Helezovom ponašanju.

Kojić je naglasio da takve poruke stvaraju veliki problem Srbima, povratnicima u Federaciji BiH /FBiH/.

"Nakon takvih Helezovih izjava dešavaju se slučajevi u kojima se oštećuje imovina Srba u FBiH ili su oni izloženi nekoj vrsti fizičkog napada. To pokazuje da Helezove poruke predstavljaju krivično djelo i neophodno je njegovo kažnjavanje", naglasio je Kojić.

Starović: Republike Srpske će biti dok je vijeka i svijeta

Starović: Republike Srpske će biti dok je vijeka i svijeta

Helez je sarajevskim medijima rekao da je "svako razdruživanje rat", da, kako je naveo, "nikada više Vučić neće snajperom pucati na Sarajevo" i da predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku "niko ne brani da uzme svoju porodicu i ode u Beograd".

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program