Banjaluka

Košarac: Teatar apsurda Bećirovića i Šmita

  • Izvor: SRNA
  • 09.07.2024. 10:31

Teatar apsurda jedini je mogući termin za vjerodostojan opis sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Kristijana Šmita, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je istakao kako kvaziljevičar Bećirović trči pod skute fantoma iz OHR-a da bi mu se požalio na, kako je saopštio, "antidejtonske i antiustavne aktivnosti" rukovodstva Srpske.

"Ima li veće antidejtonske i antiustavne pojave od djelovanja nelegitimnog uzurpatora Šmita, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik?! Ima li većeg paradoksa od Bećirovićevog zalaganja za suverenitet BiH, dok istovremeno priziva međunarodni intervencionizam", upitao je Košarac.

Kojić: U maršu prema Potočarima i lica opasna po bezbjednost drugih

Kojić: U maršu prema Potočarima i lica opasna po bezbjednost drugih

On pita i da li ima većeg podaništva i sluganstva od činjenice da Bećirović traži rješenja u žalopojkama fantomskom visokom predstavniku, umjesto u dogovoru sa demokratski izabranim predstavnicima konstitutivnih naroda u BiH.

"Ima li većeg samoponiženja, ali i nipodaštavanja naroda koji te je izabrao, od činjenice da suverenost i autentičnost tvoje politike počinje i završava u bijeloj zgradi na adresi Еmerika Bluma 1? Od činjenice da svoje političko djelovanje svodiš na `vezivanje konja gdje ti aga kaže`", pita Košarac.

Nesuvislo je, kaže, objašnjavati Bećiroviću da u Deklaraciji usvojenoj na Svesrpskom saboru nema nijedan element koji bi ugrozio mir i stabilnost u BiH, regionu i Еvropi.

"Nesuvislo je njemu pričati o tome da ništa sporno nema u činjenici da su kadeti Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su ulicama Prijedora uoči obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari. To je praksa koju godinama baštinimo u okviru njegovanja tradicije oslobodilačkih ratova", napisao je Košarac na "Instagramu".

Iluzorno je očekivati, dodao je Košarac, da Bećirović to može shvatiti, jer mu mržnja prema Srbima i svemu što nosi prefiks srpski to nikada neće dozvoliti.

Od danas redukcije vode u Banjaluci - ovo su zahvaćena naselja

Od danas redukcije vode u Banjaluci - ovo su zahvaćena naselja

Umjesto da sagleda činjenično stanja i pogleda istini u oči, Košarac je ocijenio da će se Bećirović, kao šampion populizma i opštih mjesta, naravno odlučiti za nelegitimnog Šmita i novu rundu blebetanja i izmišljotina.

"Kao što rekoh, teatar apsurda. Opravdano se pitam da li je postalo suvišno reagovati na to ili je u Denisovom najboljem interesu utvrđivanje dijagnoze i adekvatna terapija? Što se tiče Šmita, nema dileme – karta za Njemačku u jednom pravcu", zaključio je Košarac.

Bećirović se juče u razgovoru sa Šmitom ponovo bavio Deklaracijom Svesrpskog sabora navodeći da je njen sadržaj "opasan", da "ugrožava mir u regiji, međunarodno pravo i osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Pratite nas i putem Vibera