Sjednica PD PS BiH

Usvojene izmjene zakona o povratu PDV-a pri kupovini prve nekretnine

  • Izvor: ATV
  • 22.10.2024. 17:50

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržali su Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim se predviđa povrat PDV-a državljanima BiH sa mjestom prebivališta u BiH za kupovinu prvog stana, odnosno objekta za stanovanje.

Prijedlog zakona u prvom čitanju je izglasan jednoglasno jer je 33 poslanika glasalo za, koliko ih je bilo prisutno na sjednici

Zakon su predložili su poslanici Sanja Vulić (SNSD), Mia Karamehić-Abazović (NiP), Saša Magazinović (SDP), Sabina Ćudić (NS) i Čedomir Stojanović (Srpski klub).

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović je nakon glasanja konstatovao da je u ovom Domu rijetkost da svi poslanici glasaju za.

Tokom rasprave poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ocijenili su pozitivnim Prijedlog zakona o dopunama Zakona o PDV-u.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministar BiH Srđan Amidžić rekao je ranije da je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o PDV-u koji se odnosi se na povrat poreza na kupovinu prve nekretnine za sva punoljetna fizička lica koja su nastanjena na teritoriji BiH, usklađen sa kompleksnim poreskim sistemom BiH.

Amidžić je istakao da ovaj zakonski prijedlog treba da se pojavi u formi u kojoj je i predložen zbog različitih evidencija i kompleksnosti poreskog sistema BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)