Brčko

Pritvor za tri osobe: Sumnja se da su kupovali glasove

  • Izvor: SRNA
  • 18.10.2024. 20:08

Sudija Osnovnog suda u Brčkom odredio je danas jednomjesečni pritvor za još tri lica osumnjičena za kupovinu glasova na proteklim lokalnim izborima.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta saopšteno je da su muškarac čiji su inicijali A.D. /59/, kao kandidat na lokalnim izborima, i njegovi saizvršioci S.T. /46/ i A.H. /52/ osumnjičeni da su se udružili da bi podmićivanjem uticali na birače da glasaju za prvoosumnjičenog.

U saopštenju se dodaje da su oni pritvoreni usljed opasnosti da bi uticajem na svjedoke i saučesnike mogli da ometaju krivični postupak.

Koji znaci će biti puni para do kraja godine?

Koji znaci će biti puni para do kraja godine?

Prema navodima iz naredbe o proširenju istrage, nakon što je pripremio određen iznos novca, u namjeri da na izborima podmićivanjem birača obezbijedi određen broj glasova i sebi olakša izbor za poslanika, A.D. je organizovao grupu kojoj su pristupili A.R, S.T, A.H. i S.D. koji su pristali da po njegovim uputstvima podmićuju birače.

"Sumnja se da je kao pripadnica grupe A.R. prikupljala i evidentirala spiskove obezbijeđenih birača, koje je predavala organizatoru grupe A.D, dok su joj ostali pripadnici dostavljali lične podatke birača. Pripadnici grupe S.T, A.H. i S.D. su nakon toga preuzimali novac od A.D. i A.R. i isplaćivali birače koji su pristali na takav način glasanja", navedeno je u naredbi.

Troje pripadnika ove grupe A.R, S.T. i S.D, lišeno je slobode na dan izbora, 6. oktobra.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, za A.R. je određen jednomjesečni pritvor, dok su ostali uhapšeni tada pušteni da se brane sa slobode.

Berilo ostaje u pritvoru

Berilo ostaje u pritvoru

Po pritvaranju A.R, tužilaštvo i policija proširili su istragu obuhvativši ukupno pet lica, uključujući uhapšene na dan izbora, organizatora grupe A.D, te u međuvremenu osumnjičenog A.H.

Pratite nas i putem Vibera