Banjaluka

Vjerovali ili ne: Miličević se pohvalio pobjedom nad CIK-om koji je izabrala opozicija

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2024. 15:26

Predsjednik SDS-a Milan Miličević pohvalio, kako je rekao, pobjedom nad Centralnom izbornom komisijom kojoj je Sud BiH poništio odluku da ovoj stranci zabrani učešće na izborima. Ovakve izjave Miličevića su za rubriku "vjerovali ili ne", s obzirom na to da su neki članovi usko povezani s opozicionim strankama iz Republike Srpske.

Samim tim, Miličević se pohvalio, može se slobodno reći, pobjedom nad samim sobom.

"Dokazali smo da je nezakonito i neustavno pokušana eliminacija Srpske demokratske stranke (SDS) iz izbornog procesa. SDS je pobijedio", slavodobitno se pohvalio Miličević.

Već duže vrijeme brojni mediji pišu o tome da su neke od članova CIK-a izabrale opozicione stranke iz Republike Srpske, među kojima je i SDS, a to su pojedine njihove opozicione kolege potvrdile. Tako se Smiljana Babić Moravac svojevremeno zahvaljivala članu CIK-a Jovanu Kalabi, i to, ni manje ni više nego, kao stranačkom kolegi "koji je izvršio pritisak na CIK".


"Hvala našem partijskom kolegi Jovi Kalabi i predsjedniku Borenoviću što su izvršili pritisak na CIK", govorila je tada Babić Moravac.

Povezanost članova CIK-a sa opozicijom iz Srpske tu se ne završava. I Vanja Bjelica Prutina ima veze s opozicijom - i to SDS-om, a sada se Miličević hvali nekakvim pobjedama nad CIK-om. Bjelica Prutina je bila savjetnica bivšeg lidera ove stranke Mirka Šarovića, ali Miličević propušta to da kaže.

Član PDP-a priznao povezanost ove stranke i člana CIK-a?

Član PDP-a priznao povezanost ove stranke i člana CIK-a?

Ni građani nisu baš ubijeđeni u stvarnu "pobjedu" SDS-a nad CIK-om. Neki sumnjaju da je sve bilo dogovoreno između stranke i Centralne izborne komisije. Vjerovatno u cilju podizanja rejtinga SDS-a koji je u već godinama u vrtoglavom padu, ali sudeći po komentarima građana, to nije prošlo.

"Ne laži! Sve ste to dogovorili sa CIK-om, Sudom BiH i Ustavnim sudom BiH, ne bi li vam se pokušao popraviti rejting, jer praksa tih organa u zadnjih par godina je da nijedno rješenje CIK-a nikada do sada nije promijenjeno u konačnici!", poručio je jedan čitala ispod teksta o Miličevićevoj slavodobitnoj pojavi i to na portalu bliskom opoziciji.


"Da se borite za Republiku Srpsku kao za sebe, gdje bi nam bio kraj", poručio je drugi čitalac na istom mediju.

Dogovoreno ili, zaista apsurdno zvuči da se lider SDS-a hvali nekakvim pobjedama nad institucijom čije su članove upravo postavljale ova, i druge opozicione stranke.

Pratite nas i putem Vibera