Poplave

Dječak iz Fojnice postao heroj: Spasio očuha od bujica

  • Izvor: Agencije
  • 09.10.2024. 17:45

U malom selu Dusine kod Fojnice, 15-godišnji Jasmin Karalija pokazao je nevjerovatnu hrabrost i snagu dok su poplave nosile sve pred sobom.

Ova priča o mladom heroju zabilježena je kada je ekipa “Ljetne kuhinje” Hajat televizije stigla na teren kako bi pružila pomoć ugroženim stanovnicima.

Dok su se u selu odvijali trenuci straha i panike, Jasmin je odlučio ne samo da spasi svoj život, već i život svog očuha. U trenutku kada su zajedno prelazili kroz nabujalu vodu, stvari su se okrenule naglavačke. 

Puškom ubio komšiju Albanca jer mu je buldožerom rušio kuću

Puškom ubio komšiju Albanca jer mu je buldožerom rušio kuću

“Držali smo se za ruke kada smo prelazili preko vode, i onda nas je bujica ponijela”, ispričao je hrabri Jasmin.

Uprkos snažnom toku, Jasmin nije odustajao. 

“Ja sam se nekako uhvatio za grane i uspio sam uhvatiti i očuha za ruku. Uspio sam ga nekako izvući iako je voda bila zaista jaka”, dodao je, dok su mu se oči sjajile od sjećanja na taj teški trenutak.

Ovaj 15-godišnjak nije samo preživio strašnu situaciju, već je i pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost. Njegova priča inspiriše, podsjećajući nas na snagu ljudske volje u trenucima katastrofe. U svijetu koji često zaboravlja na junake, Jasmin je svijetla tačka nade, simbol snage i ljubavi koja prevazilazi sve prepreke.

Radnika priklještila opruga, preminuo je

Radnika priklještila opruga, preminuo je

Dok se situacija u Dusinama polako stabilizuje, Jasminova hrabrost ostaće zabilježena u srcima svih koji su čuli njegovu priču. U najtežim vremenima, baš kao što je on, često se pokaže da se prave vrijednosti nalaze u najmlađima.


Pratite nas i putem Vibera