ZDK

Najavljena jednokratna pomoć penzionerima

  • Izvor: Agencije
  • 25.10.2024. 13:38

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić prisustvovao je danas obilježavanju Dana penzionera Zeničko-dobojskog kantona, koji se svake godine održava 25. oktobra.

Tom prilikom je održana i svečana Skupština Udruženja penzionera ZDK, gdje su dodijeljene zahvalnice zaslužnim članovima udruženja.

U svom obraćanju ministar Delić izrazio je zahvalnost penzionerima za njihov značajan doprinos razvoju društva i izgradnji temelja za buduće generacije. Istakao je opredijeljenost Ministarstva da bude na raspolaganju penzionerima u svim svojim kapacitetima.

Ovo je ubijeni policajac Ozren Maran

Ovo je ubijeni policajac Ozren Maran

Ministar je takođe najavio očekivani rebalans budžeta u Vladi FBiH, te naglasio da su u Ministarstvu i Zavodu PIO sve pripreme završene za isplatu jednokratne pomoći penzionerima, obećane tokom ranijih sastanaka ove godine.

Naglasio je važnost prepoznavanja i cijenjenja rada svih onih koji su zadužili ovu zemlju, podsjetivši na bremenitost ranije izgovorenih riječi predsjednika udruženja penzionera ZDK Mustafe Trakića da ćemo svi jednog dana postati penzioneri.

Predsjednik Udruženja istakao je danas i da se određeni broj udruženja penzionera iz Zeničko-dobojskog kantona odlučio odreći obilježavanja današnjega dana, a sredstva koja bi bila namijenjena za ovu proslavu uplaćena su kao pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, saopštilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: