Stigao asfalt

Olakšan život stanovnika Gornje Šnjegotine

  • Izvor: ATV
  • 26.10.2024. 19:09

Umjesto makadama, konačno asfalt. Olakšaće to život stanovnika u Gornjoj Šnjegotini. "Putevi Republike Srpske" privode kraju radove na asfaltiranju oko dva kilometra regionalnog puta.

- Kada je najbolji makadam, putovali smo od 15 do 25 minuta, a sada, treba nam od tri do pet, 10 minuta najviše. Ne trebate pitati koliko nam to znači, to je kao da smo se ponovo rodili. Dobili smo dva kilometra puta - kaže Dragan Živković, mještanin Gornje Šnjegotine.

A taj regionalni put, preko Gornje Šnjegotine, povezuje Teslić i Banjaluku.

Žila kucavica je ovog kraja, za koji su sredstva obezbijeđena iz republičkog budžeta.  

- Ja idem dnevno dva puta u Šnjegotinu i nazad. Veliko je olakšanje - ističe Bogomir Živković, vozač autobusa.

Član porodice ubijenog policajca: Kobne noći nije ni bila njegova smjena, trebao je uskoro u penziju

Član porodice ubijenog policajca: Kobne noći nije ni bila njegova smjena, trebao je uskoro u penziju

- Ne mili ti se ni ići u Šnjegotinu kada je loš put. Sada će biti puno lakše, baš sam presrećna, kažem, ne mogu da vjerujem kako je lijepo. Stvarno je prelijepo - priča Zora Dušanić.

Biće to i ljepše. U toku je i kavanje kamenih kosina. 

Ovaj regionalni put na nekim dijelovima je i proširen, ali ovdje će biti još posla. Potrebna je rekonstrukcija dva mosta, kao i asfaltiranje prekida prije i poslije mostova. 

U "Putevima Republike Srpske" kažu da je riječ o vrlo specifičnim radovima. Zima stiže i ne mogu sa sigurnošću reći kada će završiti radove na proširenju dijela saobraćajnice. A radnici su se i danas prihvatili posla kako bi sve završili što prije. 

Pratite nas i putem Vibera