BIHAMK

Put od Konjica prema Jablanici ponovo blokiran

  • Izvor: ATV
  • 04.10.2024. 16:26

Zbog masovnih poplava koje su jutros pogodile dijelove Bosne i Hercegovine, došlo je do velikih problema u saobraćaju prema jugu BiH.

Iako je u jednom trenutku otvoren put od Konjica prema Jablanici, nove informacije iz BIHAMK-a kažu da je put ponovo blokiran, osim za vozila interventnih službi.

"Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru, Prozoru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj. Na dionici od Konjica prema Jablanici trenutno mogu saobraćati samo vozila interventnih službi. Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar. Napominjemo da se na magistralnom putu Gacko-Nevesinje (u mjestu Rilja), zbog izlijevanja rijeke Zalomka, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila", saopštili su iz BIHAMK-a.

Dječak među ruševinama traži svog drugara: ''Ovdje mu je bila kuća, sad ne znam gdje je on..''

Dječak među ruševinama traži svog drugara: ''Ovdje mu je bila kuća, sad ne znam gdje je on..''

Podsjetili su i da na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila.

Pored toga, saopšteno je i da se na putevima na području Kiseljaka (prema Kreševu, Fojnici i Sarajevu) saobraća otežano, s obzirom da još uvijek ima vode i mulja na cesti, ali je prohodno.

(Foto: Avaz)

Pratite nas i putem Vibera