Ivanjica

Čvarci koštaju koliko i pršut: ''Treba stajati 15 sati kraj kazana''

  • Izvor: Agencije
  • 22.10.2024. 11:38

Zbog predstojećih slava prodaja suhomesnatih proizvoda na ivanjičkoj pijaci povećana je iako kupci smatraju da su cijene, shodno njihovim primanjima, prilično visoke.

Ipak, jeftinije je nego u marketima a i kvalitet je dobar pa su se čvarci, pršuta, kobasice i kavurma jutros dobro prodavali. Cijena pršute je oko 1.700 dinara po kilogramu, a čvarci su neznatno jeftiniji.

Pritvoreni osumnjičeni za obljubu dvije djevojčice u Doboju

Pritvoreni osumnjičeni za obljubu dvije djevojčice u Doboju

Proizvođači tvrde da je do izjednačenja cijene ovih proizvoda, što nikada ranije nije bilo, došlo upravo iz razloga što se mora naplatiti rad, jer da biste dobili kvalitetne čvarke morate pored kazana aktivno raditi od 12 do 15 sati. Kupci ih razumiju ali na ’’tanke’’ novčanike sve je skupo.

Zaglavila tražeći telefon: Sedam sati provela okrenuta naglavačke među stijenama

Zaglavila tražeći telefon: Sedam sati provela okrenuta naglavačke među stijenama

Kako se u ovom kraju još uvijek njeguju običaji da se slavi i po dva dana, uz bogatu trpezu i veliki broj gostiju, prodavci suhomesnatih proizvoda na ivanjičkoj pijaci sigurno će imati dobre pazare.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.