DANAS U 18:20

PUTUJ, PROBAJ, ZAVOLI SA LAZAROM: Otkrivamo najljepšte tačke Republike Srpske

  • Izvor: ATV
  • 15.10.2023. 12:57

'Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i u vama pobuditi želju da i sami posjetite ta mjesta, i da baš kao i akter naše nove kulinarsko-putopisne emisije, doživite jedistvene trenutke, probate specijalitete tradicionalne kuhinje, upoznate ljude i sve to zajedno zavolite.

Lazar Petrović, glumac i gastronom, rodom iz Valjeva, zbog studija glume na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, imao je prilike da vidi i doživi neke od najljepših turističkih mjesta u Srpskoj, a kako je oduvijek imao veliki apetit za putovanjima i avanturom, odlučio je da spoji sve ono čime se bavi, kako profesionalno, a tako i iz hobija.

U ovom serijalu, putovaće po Republici Srpskoj i otkriti sve one njene skrivene ljepote, a ponudiće i sjajne recepte domaće trpeze, kojima je teško odoljeti.

Prva njegova stanica biće, lijepa Krupa na Vrbasu, nedavno uvrštena na listu najljepših sela na svijetu. Upravo će Lazar u potpunosti potvrditi ovo veliko priznanje - vidjećete sve čari ove ljepotice na slapovima, a uz pomoć lokalaca pripremiće nenadmašnu trpezu ovog kraja – od uštipaka, do pastrmke, a sve uz čuveni domaći kajmak. Takođe, posjetiće i manastir Krupa, crkvu posvećenu Svetom Iliji, te vam otkriti u čemu sve lokalno stanovništvo uživa i čime se bavi u slobodno vrijeme.

Uživanje u putovanju biće neupitno, jer će Lazarova glumačka razigranost i neposrednost, na najljepši mogući način spojiti njegovu ljubav ka otkrivanju i putovanju, te kuvanju.

Ne mijenjajte kanal, nego začinite svoju nedjelju od 18 časova i 20 minuta, putovanjem u Krupu na Vrbasu.

Pratite nas i putem Vibera