Promijenio nekoliko stranaka

Brdar držao slovo o izdaji, pa i sam izdao

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 22:25

„Mi ćemo sve oprostiti, samo nećemo izdaju i laž“, reče Dragan Brdar, pa izda, i to više puta.

Brdar, koji je na lokalnim izborima kandidovan ispred Narodne partije Srpske (NPS) za načelnika Kozarske Dubice, ovim riječima je pred svojim tadašnjim stranačkim šefom Nenadom Nešićem, opisao ljude iz dubičkog kraja, ali gledajući njegovu političku prošlost, mijenjanje stranačkih dresova, može se ustvrditi da je Brdar demantovao sam sebe.

Krenimo redom. Od 2008. godine Brdar je promijenio čak četiri stranke. Četvrtog novembra 2008. godine učlanio se u SNSD, a četiri godine kasnije je izdao ovu stranku i prešao u SDS. Nakon što je osvojio odborničko mjesto u Skupštini opštine, 2015. godine je izdao i SDS. Formirao je nezavisni klub, ali ni to nije dugo trajalo jer je vrlo brzo prišao DNS-u.

Čiji je Dragan Brdar?

Čiji je Dragan Brdar?

Godine 2020. bio je nosilac liste DNS-a, stranke koju je tada u Kozarskoj Dubici vodio Darko Banjac. Banjac je poslije izbora formirao svoju partiju, NPS, a Brdar je i dalje ostao u DNS, čak je i smjenjivao Banjčeve ljude sa funkcija. Na opštim izborima 2022. godine bio je nosilac kompenzacione liste te je i zasjeo u poslaničke klupe Narodne skupštine Republike Srpske.

Samo četiri dana poslije, izdao je i Nenada Nešića i njegov DNS, i prešao u klub poslanika NPS-a, sve kako bi dobio kandidaturu za načelnika.

Te 2022. godine govorio je da u izbornu kampanju ulazi „samo sa obrazom kojeg zalaže kod naroda jer sve drugo su samo prazne priče i lažna obećanja“. Nakon izbora je, očigledno, okrenuo drugi obraz, valjda onaj koji nije založio kod naroda, i obukao boje NPS-a

„Riječ je riječ“, ukorijenjeni izborni slogan DNS-a, u Brdarovom slučaju se nije dokazao, a zlobnici će reći da mu je još samo ostalo da se oproba u SDA.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: