Srebrenica

Dira se u rane srpskih žrtava bez imalo srama

  • Izvor: ATV
  • 22.05.2024. 19:17

Odsječene glave, zapaljena i ugljenisana tijela, nikad pronađene kosti najmilijih, rane su koje nikada neće zacijeliti, kažu mještani srpskih sela u okolini Srebrenice.

Datumi stradanja duboko su urezani u pamćenja, a trideset i nešto godina poslije dira se u rane srpskih žrtava bez imalo srama. Branislav Gligić iz Skelana dobro pamti jutro kada je izgubio dvadesetdvogodišnjeg sinovca.

"Ja sam izgubio sinovca, od rođenog rođaka, 16. januara. Ubili su ga snajperom Naserovi zločinci. Mi smo izgubili 306 ljudi, za to niko sa muslimanske strane nije odgovarao na čelu sa Naserom Orićem. I dan danas porodice koje su izgubile po jednu, dvije žrtve nisu utješeni...Možda bih sada i zaplakao, kad vidite kakva je nepravda, kakav je sud“, kaže Branislav Gligić iz Skelana.

Da je Srebrenica strani projekat i da je priča o lažnom genocidu najveća podvala Srbima u posljednjih 100 godina, jasno je kao dan. Rezolucija je političko oružje protiv Srba i istine kaže Branimir Kojić.

"U Srebrenici nije počinjen genocid. Srbi ovo očekuju sa zebnjom jer će biti konstantan pritisak i napad na sve one koji kažu da se nije desio genocid, to će biti jedan hibridni rat“, kaže predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Pokretanjem rezolucije o Srebrenici stavlja se "so na žive rane“ srpskih žrtava. Ovime se i nastavlja progon srpskog naroda u BiH, kaže načelnik Srebrenice.

"Ovo će sigurno doprinijeti da se vratimo u neki period nestabilnosti, neizvjesnosti i ne daj Bože nekih sukoba i incidenata, međutim to ko je nametnuo o tome nije razmišljao i očigledno ga to i ne zanima da li će doći ovdje do sukoba. Ova rezolucija koja je usmjerena protiv srpskog naroda, a prije svega protiv Republike Srpske, Srbije ali i svih Srba gdje god da žive“, kaže načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Ovo je ne samo politička nego i istorijska nepravda prema Srbima. Rezolucija bi donijela nesagledive posljedice i na suživot koji je ionako na krhkim nogama. Rezoluciju ne želi običan narod, žele samo političari koji žive od laži i na lažima, kažu u Srebrenici.

Za 23.maj, odnosno sutra, zakazana je i sjednica Vlade Republike Srpske u Srebrenici, gdje će pored ministara i ostalih iz Vlade Srpske biti prisutan i predsjednik Republike Milorad Dodik, kao i srpski ministri iz Savjeta ministara, te i lokalni načelnici i gradonačelnici iz Birča i Podrinja. Takođe, srpska delegacija će sutra položiti vijence na vojničkom groblju u Bratuncu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: