"Sveti Vračevi“

Lončar u posjeti bijeljinskoj bolnici: ''U Laziću vidim želju da još više pomaže''

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 19:17

Više od 1.000 porođaja godišnje, dvije angiosale, najava tavi procedure, elektrofiziologija, dva skenera, magnet, urgentni blok koji će uskoro biti proširen, uslovi na neonatologiji, hirurgiji i na drugim odjeljenjima, samo su neki od razloga zbog kojih pacijenti bijeljinske bolnice mogu da bud zadovoljni uslugom. Tu se neće stati, u ovu bolnicu uložiće i Srbija.

"Mi smo se dogovorili oko direktne saradnje. Ja sam u vašem direktoru vidio čovjeka, koji imam želju, osim što je posvetio cijeli život medicini i da pomogne pacijentima, posebno najmlađim pacijentima, da ih operiše i na druge načine, ja vidim i osjećam želju da pomogne još više. To kad prepoznam i vidim, onda mi je mnogo lakše i da kažem predsjedniku Vučiću i svima u Vladi Srbije, da je to nešto gdje treba pomagati“, rekao je ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar.

Srbija i Republika Srpska su neodvojive, a Bijeljina oduvijek naslonjena na Beograd, i ostale gradove u Srbiji što pokazuje i većina medicinskog kadra koji se školovao u Srbiji. Veliki broj stručnjaka iz Srbije dio su tima  bijeljinske bolnice.

"Ja Semberiju smatram dijelom Srbije. Srbija nas smatra dijelom svojih građana. Moram da se zahvalim i mnogim stručnjacima koji dolaze iz Srbije koji dolaze u Bijeljinu i koji su dio naše ekipe, njih je više od 20“, rekao je v.d. direktora Bolnice "Sveti Vračevi“ Bijeljina Mikajlo Lazić.

Еntuzijazam i želja za napretkom vidljiva je u svakom segmentu, sa posebnim akcentom da se zaposle mladi ljekari odmah po završetku studija. Ljekari i sestre na usavršavanje dobrodošli su u Srbiji i imaće prioritet pri edukovanju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)