Srbac

Sanirana oštećenja na školi: Pogledajte štetu koju je nevrijeme napravilo u Srpcu

  • Izvor: SRNA
  • 12.06.2024. 10:08

Nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom zahvatilo je jutros opštinu Srbac, a pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i radnici Osnovne škole "Dositej Obradović" u Glamočanima uspjeli su u značajnoj mjeri da saniraju oštećenja na ovom objektu.

Pričinjena je materijalna šteta, a na pojedinim kućama vjetar je oštetio krovove.

Dalibor Košutić, samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite opštine Srbac, rekao je Srni da je djelimično oštećen krov na zgradi Osnovne škole "Dositej Obradović" u mjesnoj zajednici Glamočani.

"Pored krova značajno je oštećena i vanjska fasada, ali uspjeli smo sanirati posljedice jutrošnjeg nevremena i obezbijediti prostor u okviru škole gdje se nastava odvija nesmetano", naglasio je Košutić.

Prema njegovim riječima, porušena stabla i dio fasade koji se odvojio od zida predstavljali su opasnost za učenike i nastavno osoblje.

"Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasne jedinice i Civilne zaštite i radnika škole uspjeli smo u značajnoj mjeri sanirati posljedice nevremena i adaptirati prostor za nesmetano odvijanje nastave", kaže Košutić.

Na pojedinim putevima saobraćaj je usporen zbog drveća koje je palo.


(Foto: Radio Srbac)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: