Očekivanja

Šta očekuju Dervenćani nakon promjene vlasti

  • Izvor: ATV
  • 20.10.2024. 19:35

Nova škola, veća zaposlenost,  bolji uslovi za život - sve to očekuju Dervenćani od novog gradonačelnika.

Pred Igorom Žunićem puno je novih zadataka koje treba uspješno završiti. Ono što je davno obećano, a nije urađeno, sada bi se, kažu građani, trebalo i realizovati.

"Očekujem da popravi sve ono što nije popravljeno da se obezbjedi za djecu škola Nikola Tesla što je obećano nekada davno to je nekako najveći prioritet, znači da se obezbijedi djeca nova škola",

"Očekujemo da bude bolje, da se normalno živi, da ima više zaposlenih da se ne selimo u druge države",

"Pa ima mnogo toga što bi se moglo još uraditi, popraviti, očekujemo naravno bolje", govore nam građani.

Ima i onih kojima je sve potaman. Pa mu poručuju da nastavi stopama svog prethodnika.

"Neka radi kao i ovaj prošli i bićemo zadovoljni",

"Imamo industrije možemo da radimo mlade da zapošljavamo ako hoće da rade", govore.

Oduzeta imovina vrijedna skoro 600.000 KM

Oduzeta imovina vrijedna skoro 600.000 KM

Ljestvicu je Milorad Simić nakon dvadesetogodišnje vladavine visoko podigao pa je i doza odgovornosti veća. Privreda, turizam, kultura, sport obrazovanje  sve će to biti u fokusu rada novog gradonačelnika. Akcenat će kaže Žunić za ATV biti posebno na privredi. Pa ni interesovanja stranih kompanija ne manjka.

"Moramo se pozabaviti novim poslovnim industrijskim zonama kao što planiramo da formiramo slobodnu poslovnu zonu i mislim da će to biti značajan privredni potencijal za čitav kraj ne samo za Derventu. Želim da se posvetim društvenim ambijentom, da razvijamo sport kulturu, društvene djelatnosti i da kroz različite institucije Derventa postane centar regije", kaže Žunić.

Biće rekonstruisana i škola ali i izgrađeni novi vrtići. Plan je i da Dervenćani dobiju muzičku školu a sigurno je i da im parkova neće faliti pa se na projektima već radi.

Potvrđen još jedan plavi ekran smrti

Potvrđen još jedan plavi ekran smrti

"Mi idemo u rekonstrukciju škole gradimo i novi vrtić. Želim da obezbijedim u ove četiri godine da nijedno dijete ne bude bez tog predškolskog obrazovanja intenzivno ću se baviti sa tim mislim da ćemo ići u priču osnivanja muzičke škole koja treba da dobije svoje posebne prostorije", dodaje Žunić.

Na razvoju Dervente radiće se punom parom pa su pred Žunićem pune ruke posla.  Osim toga SNSD će kako kaže imati i skupštinsku većinu, koju će zajedno činiti sa Socijalističkom partijom, Ujedinjenom Srpskom i NDP-om. Zajedno bi trebali imati 18 odbornika od čega će SNSD imati 11. 

Pratite nas i putem Vibera