Usvajanje novih znanja

Učenici Medicinske škole počeli praksu u novoj bolnici u Doboju

  • Izvor: ATV
  • 22.10.2024. 19:19

Nova dobojska bolnica otvorila je vrata đacima koji se školuju za medicinske sestre i tehničare. Obukli su bijele mantile i stigli na prvu praksu u savremenom objektu. Obuku za poziv koji su birali, počeli su od modernih soba sa novim uređajima na internom odjeljenju i hirurgiji.

"Sam tip postavka bolničkih soba što je sve tu na dohvat ruke što su kolica s terapijama ima ih više dosta su bolje opremljena", rekla je Tatjana Nunić, učenica trećeg razreda.

"Donijela nam je mnogo novih sprava prije svega same sobe su modernije bolje su uređene, takođe dobili smo digitalne pozive za medicinske sestre tehničare i doktore, sama konstrukcija bolnice je prelijepa", rekao je Dimitrije Kerić, učenik trećeg razreda.

Za razliku od starog objekta, sve je pod jednim korovom. Tu su i nove službe koje će omogućiti usvajanje novih znanja. 

"Gore nismo imali adekvatan urgentni blok ovdje ga imaju znači oni će imati priliku da boravkom ovdje vide šta znači kada hitna zasvira kroz grad i dođe teško životno ugrožen pacijent kako ga zbrinuti", rekao je Siniša Marić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja JU Bolnica Sveti apostol Luka, Doboj.

Prva su generacija koja ima tu mogućnost u 60 godina postojanja Medicinske škole. Pet odjeljenja sticaće znanja u drugoj po veličini bolnici u Srpskoj.

"Učenici trećeg i 4. Razreda, 2 odjeljenja 3 i tri odjeljenja 4 imaju praktičnu nastavu u najsavremenijoj bolnici", rekla je Milena Damjanović, direktor Medicinske škole Doboj.

Dobojska bolnica godišnje hospitalizuje oko 26.000 pacijenata. Sada je bolje prostorno organizovana, sobe su sa manje kreveta, što omogućava više prostora za instruktore i bolji prenos znanja. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)