Hapšenje

Akcija ”Еskadron”: Za trgovinu droge osumnjičen radnik KPZ Tunjice i bivši policajac

U okviru akcije ”Еskadron” Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci dostavljen je izvještaj protiv 20 osoba, od čega je 16 sprovedeno na ispitivanje, a među njima su i bivši policajac, čuvar u KPZ Banjaluka, kao i nekoliko poznatih imena iz kriminalnog miljea.

Među osumnjičenima je Borislav Đukanović zvani Gru iz Banjaluke, višestruki prestupnik koji već osuđivan za trgovinu narkoticima.

Zatim Rajko Pavić koji je nedavno uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je pomagao u otmici, a ranije je osuđivan zbog pucnjave u kojoj je ranjena djevojka, kao i spektakularnog bjekstva iz KPZ Banjaluka kada je pucao ka stražaru, ali ga srećom nije pogodio.

Među osumnjičenima za trgovinu narkoticima je čuvar KPZ Banjaluka na Tunjicama Goran Stojanović, te bivši policajac Vladimir Malić koji je, prema vlastitom svjedočenju, svojevremno radio u obezbjeđenju predsjednika Republike Srpske.

Vukelić o akciji ''Еskadron'': Zaplijenjen kokain i marihuana, ranjen pripadnik SAJ-a

Vukelić o akciji ''Еskadron'': Zaplijenjen kokain i marihuana, ranjen pripadnik SAJ-a

Malić je, nakon što je izbačen iz MUP-a Srpske, čak 16 puta osuđen za više krivičnih djela. Od presuda se izdvaja pet i po godina zatvora za pljačku 74.000 KM iz pošte u Vrbanji 2009. godine, te 21 mjesec zbog trgovine drogom 2006. godine kada mu je pronađeno 690 grama heroina. Učestvovao je i u pucnjavama u Banjaluci, ali je oslobođen optužbe za pucnjavu ispred pekoteke u Banjaluci kada su ranjene četiri osobe, jer je pucao u ”nužnoj odbrani”.

Pogledajte šta je sve zaplijenjeno u akciji ''Еskadron''

Pogledajte šta je sve zaplijenjeno u akciji ''Еskadron''

Iz OJT Banjaluka je saopšteno da je 16 osumnjičenih sprovedeno u njihovu nadležnost. Dvije osobe se nalaze u bjekstvu, a radi se o N.J. (35) i M.D. (38). Nakon kriminalističke obrade na slobodu su pušteni A.P. (50) i Z.V. (46).

Grupi se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet drogom i omogućavanje uživanja opojne droge.

Nepregledna kolona 'marica' u Banjaluci: Uhapšeni u Еskadronu sprovedeni u OJT

Nepregledna kolona 'marica' u Banjaluci: Uhapšeni u Еskadronu sprovedeni u OJT

”Grupa je osumnjičena da su u periodu od početka 2023. do 28. maja 2024. godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci. Osumnjičeni će biti ispitani od strane tužioca koji će u nastavku postupka odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora”, navode u Tužilaštvu.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u Tužilaštvo su sprovedeni: B.Đ. rođen (1983), M.L. (1988), S.S. (1996), Z.B. (1995), V.M. (1981), V.M. (1993), A.R. (1993), D.P. (1984), D.J. (1974), D.P. (1981), G.S. (1992), A.Ć. (1972), M.Ć. (1995), M.T. (1987), B.M. (1987), M.R. (1988) svi iz Banjaluke.


Pratite nas i putem Vibera