Privredni kriminal

Akcija ”Kop”: Uhapšen bliski saradnik Rajka Dukića

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2024. 15:32

Slaviša Jurošević, koji važi za bliskog saradnika nekadašnjeg prvog čovjeka ”Boksita” iz Milića Rajka Dukića, uhapšen je u akciji ”Kop” zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela privrednog kriminala ”teških” oko 2,9 miliona maraka, saznaje ATV.

Kao što je ATV pisao istraga se, između ostalog, odnosi na promet pulcevima, odnosno drvenim podupiračima, koje je Kompanija ”Boksit” iz Milića otkupljivala od fizičkih lica.

Iz PU Zvornik je saopšteno da je akcija ”Kop” realizovana jutros u pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i Istočnom Sarajevu i po nalogu sudova u Srebrenici i Vlasenici.

Pred odlazak iz ”Boksita” Rajko Dukić utrostručio promet sa kompanijom svog sina

Pred odlazak iz ”Boksita” Rajko Dukić utrostručio promet sa kompanijom svog sina

”U okviru akcije uhapšen je S.J. iz Milića koji će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje”, saopšteno je iz PU Zvornik.

U saopštenju se navodi da je akcija ”Kop” usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, zloupotreba položaja odgovornog lica, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i oštećenje povjerilaca.

Rajko Dukić pod istragom zbog sumnje u višemilionske utaje

Rajko Dukić pod istragom zbog sumnje u višemilionske utaje

”Tokom akcije izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Bratunca i Milića prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku protiv više fizičkih lica osumnjičenih za navedena krivična djela”, navode u PU Zvornik.

Dodaju da, pod nadzorom tužilaštva, policija nastavlja istragu na dokumentovanju navedenih djela, te otkrivanju novih osumnjičenih.

Podsjetimo, Jurošević je jedan od optuženih za premlaćivanje Slobodana Vasiljevića koji je nekada radio u obezbeđenjeu TЕ ”Ugljevik” i bio je žestok kritičar Rajka Dukića i Kompanije ”Boksit” iz Milića. 

Ukinuta presuda za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića!

Ukinuta presuda za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića!


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)