Prijete policiji

Članovi SDS-a u Istočnoj Ilidži saslušani zbog kupovine glasova

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2024. 19:18

Zasmetalo je SDS-ovcima što ih policija saslušava zbog kupovine glasova u Istočnoj Ilidži, pa prijete i policiji. Ponovo je prvom čovjeku PU Istočno Sarajevo, zaprijetio Darko Babalj, poslanik SDS u PD PS BiH. Kriv mu je Branimir Šehovac samo zato što radi svoj posao.

- Na svaku vašu akciju, imamo reakciju, nećemo dozvoliti ono što ste planirali, po cijenu naših života - rekao je Babalj.

I nije to prvi put da se Šehovac našao na meti Babalja. Prijetio mu je i prije dvije godine, kada je policija spriječila nerede koje je SDS planirao u izbornoj noći.

Sa kršenjem zakona su nastavili i u ovoj kampanji. Građani su policiji prijavili da iz te stranke kupuju glasove.

- Povodom određenih objava pojedinih medija, a u vezi postupanja policijskih službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima po kojima smo obavezni postupati, obavještavamo javnost da su pripadnici ove Uprave postupili po prijavi koja se odnosi na kupovinu glasova, tom prilikom u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu saslušali smo jedan broj lica i izvršili provjere navoda prijave, nakon čega ćemo dostaviti izvještaj OJT u Istočnom Sarajevu - kaže Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Malverzacije u izbornom procesu su SDS-ovcima u Istočnoj Ilidži prešle u naviku, kaže Miroslav Vujičić poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nedopustivo je, kaže, da bilo ko optužuje bilo koju instituciju Republike Srpske, a pogotovo MUP samo zato što se bave istragama i rade svoj posao.

- Nažalost, u Istočnoj Ilidži je bilo više pupa, više primjera, da je izborni proces kontaminiran različitim malverzacijama. Znate i sami da je 2008. godine bukvalno prevarom izabran tadašnji načelnik, pa smo imali slučajeve da su hapšeni čitavi birački odbori, da su bili pod istragom. Uglavnom, te malverzacije su rađene od strane SDS-a i tadašnjih lokalnih vlasti - naglašava Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Navode o kupovini glasova, policija će svakako detaljno istražili, građane pozivaju da prijave sve neregularnosti u izbornom procesu. Na informativni razgovor pozvani su istaknuti članovi SDS-a. Podrška je Branimiru Šehovcu došla je i od ministra Siniše Karana, te direktora policije, Siniše Kostreševića.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)