Svjedočio za govornicom

Detalji iz sudnice: Dječak iz ''Ribnikara'' pravio dramske pauze, roditelje nije ni pogledao

  • Izvor: Kurir
  • 08.10.2024. 20:49

Dječak ubica koji je danas, duže od četiri sata svjedočio stojeći za govornicom najveće sudnice u zgradi Specijalnog suda u Beogradu nije se osvrnuo niti pogledao u roditelje, optužene Vladimira i Miljanu Kecmanović koji su sjedili u dijelu sudnice koji se nalazio iza njegovih leđa.

Dio sudnice u kom sjede optuženi, inače, odvojen je fizički neprobojnim ali prozirnim staklom od dijela sudnice u kom je govornica za kojom je stajao maloljetni ubica. 

"U sudnicu je uveden u crnoj košulji, na glavi je imao naočare. Stao je za govornicu, i na prvo pitanje sudije, da li želi da svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, ogovorio potvrdno“, objašnjava sagovornik Kurira.

Zločin u ''Ribnikaru'': Otvoren predmet povodom iznošenja u medijima iskaza maloljetnog ubice

Zločin u ''Ribnikaru'': Otvoren predmet povodom iznošenja u medijima iskaza maloljetnog ubice

Izvor dodaje da, iako je bilo očekivano da ih pogleda, pozdravi, da neki signal, on se nije ni potrudio da vidi roditelje.

"Inače, majku je posljednji put vidio u julu prošle godine kada je bila prisutna dok je svjedočio, dok oca nije vidio od 3. maja prošle godine jer je on tada uhapšen i nalazi se u pritvoru“, kaže izvor.

Drama: Intervenisali ljekari

Pitanja ubici su postavljali glavi tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, advokati, ali i članovi porodica ubijenih učenika. Dok mu je pitanja postavljala majka pokojnog Andrije Čikića, maloljetnom ubici se navodno slošilo, pa su intervenisali ljekari. 

Inače, i tokom prvog svjedočenja pri kom je ostao, rekao je da je "Andrija bio talentovan dječak, ali da nisu bili drugovi".

"Njemu su u nekoliko navrata mjereni krvni pritisak i puls. Nije bilo pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, ali je tokom odgovaranja na pitanja koja su mu postavljanja često pravio dramske pauze. Neke su trajale i do dva minuta. Bio je prilično smiren“, kaže izvor Kurira.

Ovo je pitanje zbog kog je pozlilo dječaku iz ''Ribnikara''

Ovo je pitanje zbog kog je pozlilo dječaku iz ''Ribnikara''

Tokom svjedočenja je naveo i da je majka navodno od njega stalno tražila da u svemu bude najbolji, da je vikala na njega ako to nije bio i da je to možda bio okidač za masakr. S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, izjavio je i da se 3. maj prošle godine sigurno ne bi dogodio da otac nije imao oružje u stanu, koje mu je bilo lako dostupno.

Dječak iz ''Ribnikara'' okrivio roditelje za masakr koji je počinio

Dječak iz ''Ribnikara'' okrivio roditelje za masakr koji je počinio

Inače, dječak ubica, koji bi svjedočenje trebalo da nastavi 17. oktobra, nešto prije devet sati je izveden u sanitetu Hitne pomoći u pratnji policije, iz psihijatrijske klinike u kojoj boravi od 3. maja. U zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici uveden je na službeni ulaz, a na isti način, pet sati kasnije, u pratnji dva džipa policije, vraćen je u istu kliniku. Tokom svjedočenja su u sudu bili prisutni i psihijatar, kao i staratelj kog mu je dodijelio Centar za socijalni rad.

Pratite nas i putem Vibera