Potvrđena

''Dragijević ugušio djevojčicu u gepeku automobila'': Ovo su detalji optužnice za ubistvo Danke Ilić

  • 24.09.2024. 12:40

Dejan Dragijević i Srđan Janković danas su optuženi za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, dok je Dejanov otac Radoslav Dragijević optužen za krivična djela neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniosu poslije izvršenja krivičnog djela.

Prema navodima optužnice, Dragijević je dijete ugušio u gepeku službenog automobila.

Podignuta optužnica za ubistvo Danke Ilić (2)

Podignuta optužnica za ubistvo Danke Ilić (2)

Navedeno je da je Danka ubijena 26. marta oko 13.53 sati kada su se dvojica radnika Vodovoda vraćala sa radnog zadatka. Automobil je vozio Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević bio na mjestu suvozača. Djevojčicu su, kako je navedeno, udarili automobilom i ona je pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je Dragijević primjetio i rekao Jankoviću.

Oni su se tada dogovorili da uklone tijelo djeteta kako ne bi bili uhapšeni zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Tri ključna dokaza za ubistvo male Danke: Otkriveni detalji optužnice

Tri ključna dokaza za ubistvo male Danke: Otkriveni detalji optužnice

Prema navodima optužnice, Dragijević je bio taj koji je izašao iz automobila, podigao dijete sa zemlje i stavio ga u prtljažnik vozila. Kada je vidio da je djevojčica živa, navodno ju je ugušio rukama. Janković je sve vrijeme pratio šta Dragijević radi i pazio da neko ne naiđe.

Okrivljeni su se tada, navodno dogovorili da tijelo djeteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru. Kako tvrdi tužilaštvo, kada je Janković zaustavio automobil, ostavili su tijelo djeteta na deponiji.

Kako tijela djeteta i dalje nema, optužnica se zasniva na iskazima svjedoka i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali na to da su dvojica okrivljenih bili na mjestu na kom je djevojčica posljednji put viđena. Jedan od dokaza njihovog kretanje je i GPS uređaj službenog automobila, kao i snimci sa nadzornih kamera.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo djeteta za koje je zaprijećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.