Sarajevo

Identifikovan maloljetnik koji je pucao na učenika ispred škole

  • Izvor: B92
  • 24.10.2024. 17:09

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu Mersiha Novalić izjavila je danas da je policija identifikovala maloljetnika koji je pucao na učenika koji pohađa Srednju školu metalskih zanimanja.

Ona je novinarima rekla da se maloljetnik koji je pucao nalazi na kriminalističkoj obradi i da se tereti za izazivanje opšte opasnosti.

Policija je takođe pronašla oružje za koje sumnja da je korišćeno za izvršenje tog krivičnog djela. Na upit o mjerama prevencije vršnjačkog nasilja, Novalić je kazala da je ministarstvo jedna od karika u lancu koja se bavi prevencijom. Prema njenim riječima, prošle godine održano je više od 500 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, ali da je potrebno da se i ostale institucije uključe.

Umro u kući čekajući hitnu devet sati

Umro u kući čekajući hitnu devet sati

"Možemo da govorimo i o fenomenu koji je kulminirao o dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama. Devet osoba je lišeno slobode, a osam je maloljetno. Svi su učenici srednjih škola sa područja Sarajeva", navela je.

Takođe je istakala da činjenica da je devet osoba privedeno i da je za šest određena mjera smještaja za maloljetnike ipak ne sprečava da i danas stižu dojave o postavljenim bombama u školama.

Drama u dvorištu sarajevske škole: Maloljetnik oružjem povrijedio učenika

Drama u dvorištu sarajevske škole: Maloljetnik oružjem povrijedio učenika

Ispred zgrade u kojoj su Srednja škola metalskih zanimanja i Srednja mašinska tehnička škola jutros je došlo pucnjave u kojoj je ranjen jedan učenik.

Direktorka Srednje škole metalskih zanimanja Irma Behulović rekla da je učenik koji je ranjen pohađao tu školu, da je u stabilnom stanju i da nije u životnoj opasnosti.

Ona je rekla kako su kamere snimile ranjavanje učenika i da je snimke preuzela policija.

Pratite nas i putem Vibera