Ognjen Božović

Kada će biti završeno suđenje za masakr u Ribnikaru: Oglasio se advokat

  • Izvor: Telegraf
  • 24.10.2024. 12:23

Današnje parnično suđenje po tužbi 27 članova porodica devetoro ubijenih u "Ribnikaru" zatvoreno je za javnost nakon izjašnjavanja predstavnice komisije vještaka o tome šta su koristili tokom vještačenja.

Javnost je isključena na zahtjev punomoćnika oštećenih porodica Ognjena Božovića, zbog zaštite podataka o ličnosti, s obzirom na to da su u pitanju psihološka i psihijatrijska vještačenja dječaka koji je pucao u školi, ali i samih oštećenih. 

Oglasio se Sergej Trifunović nakon što je prijavio ženu za nasilje

Oglasio se Sergej Trifunović nakon što je prijavio ženu za nasilje

U izjavi nakon završetka ročišta Božović je istakao da u decembru očekuju kraj tog sudskog procesa.

"Tokom ljeta je završena faza vještačenja u parničnom postupku. Dobili smo nalaze i mišljenja za prvotuženog i za tužioce i pred ročište su stigle određene primjedbe tužene strane na to, tako da smo danas saslušavali vještake koji su odgovarali na pitanja tuženih, pojašnjavajući određene psihološke i psihijatrijske kategorije i odgovarajući na neka druga pitanja i otklanjajući neke eventualne nejasnoće. Danas je praktično završeno saslušanje vještaka i samim tim faza vještačenja. Sljedeće ročište zakazano je za 11. decembar, ostaje da se vidi još neki dio medicinske dokumentacije i da li ima potrebe za dopunskim nalazima ili izjašnjenja. Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, mi čak očekujemo da eventualno u decembru i završimo suđenje. Nadamo se da se bližimo kraju ovog postupka“, rekao je Božović za Tanjug.

Еvo koji su vremenski uslovi najbolji za kiseljenje kupusa

Еvo koji su vremenski uslovi najbolji za kiseljenje kupusa

Podsjetimo, predstavnica komisije vještaka Aneta Lakić je, prije nego što je suđenje zatvoreno za javnost, istakla da su tokom vještačenja koristili psihijatrijski nalaz vještaka proizašao iz pregleda dječaka 3. maja, neposredno nakon masovnog ubistva, kao i da se taj psihijatrijski izvještaj smatra "jednim od najinformativnijih i najizvornijih" kada su u pitanju podaci o maloljetnom K.K.

Ona je dodala i da su vještaci gledali snimke sa kamera škole, ali i da je veliki dio nalaza i mišljenja vještaka proistekao iz neposrednog razgovora sa dječakom i rezultata psiholoških testova koje je radio, a da su sa njim razgovarali četiri dana.

Radost u afričkom selu: Hercegovac doveo vodu

Radost u afričkom selu: Hercegovac doveo vodu

Takođe iako je punomoćnica Kecmanovića Marina Ivelja, kako u ovom, tako i u parničnom postupku po tužbi porodice ubijene Adriane Dukić, tražila da vještaci prije odgovaranja na pitanja pročitaju iskaz dječaka koji je 8. i 17. oktobra dao u krivičnom postupku kada je svjedočio protiv roditelja, Lakić je rekla da je, to "potpuno druga tema" jer se dječak tu izjašnjavao kao svjedok, dok je sudija istakla da taj prijedlog punomoćnice uopšte neće biti predmet razmatranja, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?