Alija Balijagić

Ko je osumnjičeni za ubistvo brata i sestre: Silovao, pljačkao i krao

  • Izvor: Blic
  • 26.10.2024. 13:30

Alija Balijagić, koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo koje se desilo sinoć u bjelopoljskom selu Sokolac, rejon Tomaševo, višestruki je povratnik i počinilac u vršenju više krivičnih d‌jela iz oblasti imovinskih delikata i silovanja.

On je odranije poznat policiji. Za osumnjičenim policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnog d‌jela krađe puške.

Balijagić koji je osumnjičen za ubistvo Milanke i Jovana Madžgalja u bjelopoljskom selu Sokolac, prije osam godina osuđen za krivično d‌jelo silovanje.

Policija uputila apel mještanima da ne izlaze iz kuća, ubicu traže i helikopterima

Policija uputila apel mještanima da ne izlaze iz kuća, ubicu traže i helikopterima

Osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na sedam godina zatvora, nakon što je silovao 76-godišnju staricu 30. oktobra 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

“Nema mojih DNK tragova i zato smatram da je u pitanju klasična namještaljka”, tvrdio je on tokom suđenja.

U optužnici se navodi da je Balijagić 30. oktobra 2015. godine, oko 19 časova, u naselju Lješnica, upotrebom sile i prijetnjom po život, obljubio 76 godišnju staricu.

Kako je stajalo u optužnici, Balijagić je došao u njenu kuću i odgurnuo je iz hodnika u kuhinju, uhvatio za ramena i rekao da se skine, pa ju je silovao.

Nakon toga pucao je i na policiju.

Inače, Alija Balijagić je iz Banjeg sela.

Balijagić je, kako piše PV portal, u novembru 2015. tokom pljačke iz jedne od kuća u svom selu uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju. Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog raznih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih d‌jela oko dvije decenije je proveo u zatvoru, piše NKTV.

Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon je prešao u Srbiju. Prije nego što je 2003. godine pao u ruke antiterorističkoj jedinici MUP Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, blizu novovaroških sela, počinio seriju krađa i razbojništava, upadajući u staračka domaćinstva, krijući se od potera i sijući strah i trepet po planinskim selima.

U maju prošle godine njega su pretukla trojica komšija, nanijevši mu teške tjelesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se osjeća odbačenim od društva.

Podsjećamo, u Bijelom Polju su sinoć ubijeni M.M. i J.M. koji su brat i sestra. Zločin je izvršen vatrenim oružjem. Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Biznis klub (R)

    ' Biznis klub (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)