Prekršio mjere zabrane

Nasilnik uhapšen zbog napada na suprugu, bio pozitivan na drogu

Miloš L. iz Banjaluke uhapšen je zbog nasilja u porodici nad svojom suprugom, koju je napao iako je imao izrečenu zabranu približavanja na udaljenost od 200 metara.

U PU Banjaluka navode da je osumnjičeni prilikom hapšenja bio pozitivan na dvije vrste opijata, a u pretresu stana i vozila koje koristi policija je pronašla i zaplijenila 16,8 grama ”spida”.

U PU Banjaluka navode da je M.L. uhapšen zbog sumnje postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici i omogućavanje uživanja opojne droge.

”Prilikom postupanja po prijavi nasilja u porodici utvrđeno je da je lice M.L. prekršilo Zaštitne mjere izrečene Rješenjem Osnovnog suda u Banjaluci, a koja se odnose na zabranu približavanja žrtvi na udaljenosti od 200 metara. Prilikom hapšenja osumnjičeni je podvrgnutoispitivanju na prisustvo droe i tom prilikom je utvrđeno prisustvo ”benzodiazepina” i ”amfetamina” u oragnizmu”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da je po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci izvršen pretres stana i vozila koje je osumnjičeni koristio.

”Tom prilikom pronađen je i oduzet bijeli prašak nalik ”spidu” ukupne bruto mase 16,8 grama, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga”, navode u policiji.

Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičeni Miloš L. je već dolazio u sukob sa zakonom, a policija mu je prošli mjesec u razmaku od četiri dana oduzimala luksuzne ”BMW X6” i ”BMW X5” jer je tokom kontrole odbijao da se podvrgne testiranju na drogu, dok je provjerama utvrđeno da se radi o višestrukom povratniku u vršenju prekršaja koji u Registru novčanih kazni ima evidentiran dug od oko 5.736 KM.


Pratite nas i putem Vibera