Niš

Plafonjerka pala na učenicu

  • Izvor: Telegraf
  • 25.09.2024. 13:27

Učenica sedmog razreda Osnovne škole “Stefan Nemanja” u Nišu na svu sreću prošla je bez težih povreda kada je na nju tokom nastave pala plafonjerka.

Intervenisala je Hitna pomoć, dijete je odvedeno kod ljekara gdje je ustanovljeno da je plafonjerka samo okrznula.

Obaviještena je policija i nadležno tužilaštvo kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja i ustanovilo postojanje eventualne odgovornosti onih koji su svjetiljke postavljali.

Kako piše "Telegraf", do incidenta je došlo juče oko 16 sati kada se na djevojčicu obrušila plafonjerka koja je nedavno postavljena a u okviru radova koji se sprovode u cilju ostvarivanja energetske efikasnosti.

Vještačko jezero još jedan dokaz nezakonitog rada Stanivukovića

Vještačko jezero još jedan dokaz nezakonitog rada Stanivukovića

"Odmah smo pozvali roditelje učenice, Hitnu pomoć i obavijestili Policijsku stanicu 'Pantelej' kao i ostale službe a po protokolu predviđenom za postupanje u ovakvim slučajevima. Ona je bilo dobro ali je na insistiranje razrednog starješine, psihologa i pedagoga majka ipak djevojčicu odvela kod ljekara gdje je ustanovljeno da nema povrede koje bi zahtijevale medicinsku intervenciju. Očekujem je danas na nastavi i zaista jedva čekam da je vidim", kaže Aleksandra Projović, direktor ove obrazovne ustanove.

Kako dalje navodi, odmah su pozvani ljudi koji obavljaju radove u školi i koji su postavili plafonjerku koja je pala na učenicu.

"Pozvali smo sve zadužene za radove, direktora firme i njegove podizvođače kako bi preduzeli sve da bi djeca bila bezbjedna u školi. Po projektu rekonstrukcije u toku je postavljanje novih plafonjerka a radi energetske efikasnosti koje su znatno lakše u odnosu na one koje smo imali. Međutim i pored toga, dogodilo se da se svjetiljka ipak otkačila sa plafona jer je neka tipla popustila. Kako bismo spriječili da se nešto slično ponovi, prekontrolisali smo sve već postavljene plafonjerke", nastavlja direktorka Projović.

Upecana riba sudnjeg dana: Zemljotres u najavi? FOTO

Upecana riba sudnjeg dana: Zemljotres u najavi? FOTO

Predočava da je postavljanje bilo čega na plafon ove škole vrlo složen postupak jer je starije gradnje pa umjesto ploče postoji karatavan.

"Škola je izgrađena još 1972. godine kada je postavljanje karatavana bilo uobičajeno. Ono što je problem sa ovom vrstom plafona a sa čim smo se suočili, kada smo ranije zamjenjivali lustere plafonjerama je teško pronalaženje grede na koju bi se svjetiljke ušrafile. Pretpostavljam da se to desilo i sada te da je zbog toga došlo do pada plafonjere", zaključila je Projović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: