Akcija

Pogledajte kako su pali kriminalci koji su u Srbiji i Srpskoj uzgajali marihuanu

MUP Srbije uhapsio je sedam osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili proizvodnjom i prometom droge, a kako saznaje ATV radi se o grupi koja je blisko sarađivala sa uhapšenima u akciji "Piran", koju je ranije sproveo MUP Republike Srpske.

U Srbiji su uhapšeni I. S. (45), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe (OKG), te članovi grupe G. Č. (43), N. Z. (50), A. D. (34), R. D. (60), S. D. (59), i M. R. (43), dok se za traga za 47-godišnjim muškarcem traga.

"Sumnja se da su oni dio organizovane kriminalne grupe koja je prethodnih godina na teritoriji Srbije, Slovenije, Republike Srpske i Austrije u ilegalnim laboratorijama uzgajala marihuanu u vještačkim uslovima koju su potom, kako se sumnja, pripadnici OKG prevozili i prodavali širom Еvrope", saopštio je MUP Srbije.

Akcija

Akcija "Piran" - Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, uhapšene dvije osobe

Dodaju da je akcija rezultat zajedničkog rada pripadnika MUP Srbije i policija Republike Srpske, Slovenije i Austrije.

"U prethodnom periodu uhapšeno je više osoba, uglavnom državljana Srbije, dok je na teritoriji tih zemalja pronađeno ukupno 12 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenjeno više od 1.000 kilograma marihuane, 11 kilograma amfetamina (spid), kao i veća količina oružja, namjenski prepravljana vozila za transport narkotika, oko 600.000 evra, kao i velika količina opreme koja je korišćena za uzgoj marihuane", navode u MUP-u Srbije.

Dodaju da je u ovoj akcije, na području Subotice, otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima sa oko 500 sadnica kanabisa.

"Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu", navodi MUP Srbije.

Podsjetimo, u akciji "Piran" MUP Republike Srpske uhapsio je državljanina Srbije J.M. i Banjalučanina Đ.P: zbog sumnje da su se dvije godine bavili uzgojem marihuane u laboratoriji za vještački uzgoj koju su instalirali u iznajmljenoj kući u Bronzanom Majdanu.

"U akciji "Piran" uhapšene su dvije osobe J.M. i Đ.P. zbog postojanja sumnje da su počinili krivična đela organizovani kriminal i ovlašteni promet opojnim drogama. Oni se sumnjiče da su u periodu od jula 2021. godine do jula 2023. godine u napuštenoj kući, na području grada Banjaluka, kao organizovana kriminalna grupa napravili laboratoriju za vještačku proizvodnju opojne droge marihuane", saopštio je tada MUP RS.

U akciji je oduzeta oprema za uzgoj marihuane, mobilni telefoni, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnih djelom.

Pratite nas i putem Vibera