ATV saznaje

Policajce napao islamski ekstremista, otkrivene poruke u kojima je naveo motiv

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2024. 00:11

Maloljetni Еlmir S. (15) koji je večeras napao Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi gdje je ubio jednog i ranio drugog policajca je radikalno instruisani islamski vjerski fanatik, tvrdi za ATV izvor blizak istrazi.

On otkriva da je u stanici ubijen policajac Ognjen M. dok je teško ranjen njegov kolega Avdo H. kome se ljekari bore za život.

”Nakon ubistva policajaca istražioci su došli do poruka u kojima je napadač Еlmir S. naveo da su razlozi zbog kojih napada policiju `podržavanje cionista, želja za Еvropskom unijom, ubijanje nevinih muslimana i ubistvo šejha Jusufa Barčića (vođa i osnivač selefijskog pokreta u BiH koji je 2007. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tuzli)`”, otkriva izvor ATV-a.

Uhapšen maloljetnik (15) koji je ubio policajca, drugom se bore za život

Uhapšen maloljetnik (15) koji je ubio policajca, drugom se bore za život

Isti izvor navodi da napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a sa istomišljenicima je često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi. Da se radi o islamskom ekstremisti ukazuje i njegov Fejsbuk profil koji je prepun islamističkih obilježja.

Na pozadiskoj fotografiji profila nalazi se zastava ”Abdullah Azzam" brigade, odnosno militantne grupe i odjeljka zloglasne Al Kaide u Libanu.

Napadnuta policijska stanica, ubijen policajac!

Napadnuta policijska stanica, ubijen policajac!



Pratite nas i putem Vibera