Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Šmrka i ostalih zbog premlaćivanja stranih državljana

  • Izvor: ATV
  • 20.09.2024. 14:54

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Admira Arnautovića Šmrka, Admira Jahovića, Aldena Velića, Еdvina Muminovića i Muhameda Baklje zbog krivičnih djela teška i laka tjelesna povreda.

"Optuženi se terete da su 20. juna 2024. godine prije ponoći ispred jednog ugostiteljskog objekta u opštini Centar, dvojicu državljanina Ujedinjenih Arapskih Еmirata i Jemena, nakon kraće rasprave, pretukli. Svi optuženi su jednog od oštećenog, najprije udarali pesnicama, nogama i palicom u predjelu glave i tijela, da bi ga potom optuženi Admir Arnautović rukama uhvatio za vrat i glavu i vukao ga trotoarom i cestom, a potom su ga ostali zajedno nastavili udarati", navodi se u saopštenju.

Nakon što se drugi oštećeni umiješao i njega su počeli tući, dok ih u tome nisu spriječili prisutni građani. Oštećeni su zadobili teške i lake tjelesne povrede. 

Postupajući tužilac predložila je produženje pritvora optuženom Admiru Arnautoviću. Ostali optuženi su od ranije pod mjerama zabrane. Za glavni pretres predloženo je saslušanje sedam svjedoka, vještaka sudske medicine i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza.  


Pratite nas i putem Vibera