Akcija "Nišan"

Simić sproveden u Osnovni sud u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 02.10.2024. 14:28

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Marku Simiću iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji "Nišan 3" sa 5,5 kilograma marihuane.

Simić je sproveden u Osnovni sud u Banjaluci gdje će biti održano ročište za razmatranje prijedloga za pritvor.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, za koje je zaprijećena kazna od jedne do 10 godina zatvora.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Simić je uhapšen u ponedjeljak kada su policijski službenici PU Banjaluka u Kuljanskoj ulici pokušali da zaustave ”BMW” kojim je upravljao. Vidjevši policiju on se dao u bjekstvo. Vozilom je skrenuo u dvorištu i sišao na livadu gdje je sustignut i uhapšen. 

Po nalogu suda izvršen je pretres automobila u kojem je otkriveno 10 paketa sa oko 5,5 kilograma marihuane. Pretresena je i ostala imovina koju je koristio, te je pronađena digitalna vaga, mobilni telefoni, te oko 4.200 evra i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Simić je sin savjetnika direktora Policije Republike Srpske, a akciju hapšenja pohvalio je i predsjednik Srpske Milorad Dodik navodeći da je policija time pokazala visok stepen profesionalnosti, te da je uvijek na visini zadataka i u službi građana.

"To je dokaz da u Republici Srpskoj ne postoje povlašćeni i nedodirljivi, te da je svaki stanovnik jednak pred zakonom", rekao je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.