Akcija Strip

Uhapšen Banjalučanin osumnjičen da je u tri krađe ukrao skoro 19.000 KM, pronađen i pištolj

  • Izvor: ATV
  • 03.07.2024. 11:01

U jučerašnjoj akciji Policijske uprave Banjaluka, „Strip“, koja je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela razbojništvo, uhapšen je R.M. iz Banjaluke, saopšteno je iz banjalučke policije.

ATV nezvanično saznaje da je uhapšen Ranko Malinić (29).

On se sumnjiči da je na području grada Banjaluka, 06. oktobra i 10. novembra 2023. godine, te 26. aprila ove godine uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnika tri marketa ukupnom ukrao 18.849 KM.

„Na osnovu naredbe dežurnog sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice R.M. kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela“, kažu u Policijskoj upravi Banjaluka.

Takođe, na jednoj lokaciji na području Kotor Varoša pronađeni su i tokom uviđaja izuzeti odjevni predmeti i pištolj marke „Blow TR 17“ koje je uhapšeni koristio tokom izvršenja krivičnih djela, a potom bacio.

U toku je kriminalistička obrada R.M., koji će danas nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.  

Malinić je i 2016. godine hapšen zbog dva krivična djela razbojništvo, za te krađe je osuđen te je odslužio kaznu. Tada je uz upotrebu noža pljačkao sportske kladionice.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)