Beograd

Uhapšena dva policajca: Glumili presretače i uzimali pare

  • Izvor: Kurir
  • 03.10.2024. 14:57

U Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su dva policajca iz Policijske stanice Surčin rivi zbog sumnje da su 18. avgusta 2024. godine izvršili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

"Sumnja se da su oni između 2 i 3 časa posle ponoći, lažno se predstavljajući da su pripadnici saobraćajne policije, na obilaznici autoputa Beograd - Niš od trojice stranih državljana, koji su upravljali motornim vozilima austrijskih, nemačkih i engleskih registarskih oznaka, uzeli novac u ukupnom iznosu od 210 evra i dva tableta, kako im, navodno, ne bi pisali prekršajne prijave. U sva tri slučaja, osumnjičeni su koristili putničko motorno vozilo marke BMW na kojem su zamijenili registarske oznake, te su izvršili preticanje i zaustavljanje sa upaljenom svjetlosnom signalizacijom - led rotacijom i primijenili policijsko ovlašćenje provjera i utvrđivanje identiteta", saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i dodali:

Brod krcat eksplozivom zaglavljen u Jadranskom moru

Brod krcat eksplozivom zaglavljen u Jadranskom moru

"U trenutku izvršenja krivičnog djela Aleksandar N. je bio na bolovanju, a Stefan N. nije bio radno angažovan. Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog djela. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.