Srpski as

Jokić demantovao prvog čovjeka NBA: "Prvi put čujem"

  • Izvor: B92
  • 06.10.2024. 09:22

Najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić demantovao je komesara najjače košarkaške lige na svijetu Adama Silvera da je tražio da NBA dođe u Srbiju.

Silver je prije nekoliko dana razgovarao sa novinarima u Abu Dabiju, gde se igra egzibicija između Denver Nagetsa i Boston Seltiksa.

Na licu mjesta je i novinar B92.sport Petar Tadić, koji je Silvera pitao da li postoji opcija da NBA dođe u Srbiju.

Silver je tom prilikom sam izjavio da su ga i Nikola Jokić i Luka Dončić, kao i Janis Adetokumbo, pitali da NBA stigne u Srbiju, Sloveniju, odnosno, Grčku.

"Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su obojica pitali (može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju)", rekao je Silver na pitanje B92.sporta, nakon što je već spomenuo da je Janis isto tražio.

"Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtjevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gd‌je ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovd‌je u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je dio višegodišnje inicijative", kazao je Silver.

Međutim, kada su baš o tome pitali Nikolu Jokića, on nije imao pojma.

Poljski novinar mu je postavio pitanje baš o tome što je rekao Adam Silver, ali je Jokić zbunjeno odgovorio:

"Prvi put čujem, nikad čuo. Nemam pojma ništa o tome", rekao je Jokić.

Podsjetimo, Jokić je u subotu bio u Dubaiju, gd‌je je gledao pobjedu "svoje" Mege" u neizvjesnoj završnici.

U ned‌jelju će ponovo igrati protiv Boston Seltiksa, nakon što su prvi meč Nagetsi izgubili, iako su imali prednost od 12 poena tokom susreta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: