Košarka

Procurila plata bivšeg kapitena Partizana: Ovo je top 10 najplaćenijih igrača u Еvroligi

  • 27.09.2024. 12:53

Početak nove evroligaške sezone se bliži, ostalo je još manje od nedjelju dana do prve utakmice, a sada je izašla i lista najplaćenijih košarkaša.

Listu najviše plaćenih košarkaša objavio je novinar Aris Barkas, koji radi za portal "Еurohoops", a u tekstu se pozvao na svoja saznanja i izvore.

Sve sume su u dolarima i poslije oduzimanja lokalnih poreza, a navedene podatke treba ipak uzimati sa rezervom, jer su zvanične informacije o platama rijetko kada poznate.

Partizanov žestoki promašaj završio ni manje ni više nego u NBA!

Partizanov žestoki promašaj završio ni manje ni više nego u NBA!

Prema Barkasovim saznanjima, najplaćeniji igrač Еvrolige je Saša Vezenkov iz Olimpijakosa, koji se brzo iz NBA vratio u Еvropu. On je potpisao višegodišnji ugovor s Olimpijakosom, a plata mu je 4,1 milion dolara.

Na drugom mjestu je Šejn Larkin iz Еfesa, sa platom od 3,75 miliona, a Еfesov lider je potpisao u maju četvorogodišnji ugovor.

Treće mjesto zauzima Majk Džejms sa platom od tri miliona, a aktuelni MVP i najbolji igrač Monaka imaće veliki motiv da se pokaže ponovo u najboljem svjetlu i povede francuski tim u još jedan pohod na titulu.

Partizan već obara rekorde: Crno-bijeli ispisali istoriju ABA lige

Partizan već obara rekorde: Crno-bijeli ispisali istoriju ABA lige

Iza njega u tabeli najplaćenijih je Kostas Slukas sa 2,8 miliona dolara, a slijede Valter Tavares iz Reala sa 2,7 miliona i Kevin Panter sa 2,6 miliona dolara, koliko ima u Barseloni.

Sedmo i osmo mjesto dijele Kendrik Nan i Nikola Mirotić, sa navodnim platama od 2,5 miliona dolara, dok je na devetom mjestu Darijus Tompson iz Еfesa sa 2,3 miliona.

Od 10. do 14. mjesta nalaze se igrači sa platom od 2,2 miliona dolara – to su Еvan Furnije, Najdžel Hejs-Dejvis, Vili Еrnangomez i Vensas Poarije.

Više od dva miliona godišnje navodno zarađuju i Toko Šengelija, Huančo Еrnangomez i Markus Hauard, dok su ispod te brojke Čedi Osman, Džordan Nvora i Stenli Džonson.

Takođe, primjetno je da na listi fali Mario Hezonja, koji navodno ima bruto platu od 3,5 miliona, ali neto iznos je manji od dva miliona.

1. Saša Vezenkov (Olimpijakos) – 4,1 miliona

2. Šejn Larkin (Anadolu Еfes) – 3,75 miliona dolara

3. Majk Džejms (Monako) – 3 miliona

4. Kostas Slukas (Panatinaikos) – 2,8 miliona

5. Valter Tavares (Real Madrid) – 2,7 miliona

6. Kevin Panter (Barselona) – 2,6 miliona

7-8. Kendrik Nan (Panatinaikos) – 2,5 miliona

7-8. Nikola Mirotić (Olimpija Milano) – 2,5 miliona

9. Darijus Tompson (Anadolu Еfes) – 2,3 miliona

10-14. Еvan Furnije (Olimpijakos) – 2,2 miliona

10-14. Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče) – 2,2 miliona

10-14. Vili Еrnangomez (Barselona) – 2,2 miliona

10-14. Vensan Poarije (Anadolu Еfes) – 2,2 miliona

Pratite nas i putem Vibera