Lokalni izbori

Glišić: Vujičić može puno dobrog da uradi kao načelnik Istočne Ilidže

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 14:38

Predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić rekao je da kandidat SNSD-a Miroslav Vujičić može puno toga dobrog da uradi za Istočnu Ilidžu kao načelnik opštine jer je i od institucija Srbije prepoznat kao kredibilan partner.

Glišić i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković posjetili su danas nove stranačke prostorije u Istočnoj Ilidži da bi podržali Vujičiću i kandidatsku listu SNSD-a koju predvodi Staša Košarac za lokalne izbore u nedjelju, 6. oktobra.

"U poseti sam našoj bratskoj partiji, SNSD-u, sa vrlo jasnim ciljem i namerom da podržim mog dugogodišnjeg prijatelja Vujičića. Smatram da može da bude odličan načelnik opštine Istočna Ilidža, da može da bude neko ko će zaista puno toga dobrog da uradi za ovu lokalnu zajednicu", rekao je Glišić.

On je naglasio da je Vujičić prepoznat od vlada Republike Srpske i Srbije kao kredibilan partner i čovjek sa kojim treba dogovarati projekte, te se nada da će po završetku izbora jedna od prvih posjeta novog načelnika biti upravo Ministarstvu za javna ulaganja, na čijem je čelu.

Glišić je rekao da je na sastanku sa predstavnicima SNSD-a rekao da mu nije jasno zašto pojedini u Srbiji zamjeraju kada ljudi iz Republike Srpske, koji imaju državljanstvo, glasaju na izborima u Srbiji, pojasnivši da su se oni prijavili u maticu.

On je naveo i da će da obrne smjer pa će se za sljedeće izbore prijaviti da glasa u Istočnoj Ilidži da bi podržao dobre ljude, prijatelje.

Višković je zahvalio Glišiću koji je svojom posjetom manifestovao jasnu i uspješnu saradnju SNSD-a i SNS-a, čime je manifestovano zajedništvo i okupljenost oko politike dva predsjednika Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

On je dodao da je Glišićeva posjeta Istočnoj Ilidži potvrda zajedništva i razumijevanja ali i da nedvosmisleno pokazuje ko u Republici Srpskoj ima podršku matice.

"Zato hvala što ste danas ovde u Istočnoj Ilidži i što ste bili nedvosmisleni. I Miloš Vučević večeras će u Banjaluci kao predsjednik Srpske napredne stranke da podrži politiku Milorada Dodika i SNSD-a", rekao je Višković.

Višković je napomenuo da je današnja posjeta ne samo podrška Vujčiću i Košarcu u Istočnoj Ilidži već i kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Ljubiši Ćosiću, te Jovanu Katiću za načelnika Istočnog Novog Sarajeva.

Višković smatra da je Ćosić svojim radom zaslužio da ostane na poziciji gradonačelnika jer je uspio da uveže sve opštine, uključujući i one gdje načelnici nisu biti iz reda SNSD-a, te da održi komunikaciju i da radi u interesu da se poboljša standard u tim lokalnim zajednicama.

Vujičić je izrazio je zadovoljstvo što je ugostio Viškovića i Glišića koje je upoznao o situaciji u stranci u Istočnoj Ilidži i sa tim šta su uradili za lokalne izbore, te dodao da je prenio da očekuje uvjerljivu pobjedu.

Nosilac liste SNSD-a na Istočnu Ilidži Staša Košarac rekao je da je na ovaj način manifestovana jasna i uspješna saradnja SNSD-a i SNS-a, da je opredjeljenje da se nastavi sa implementiranjem politika Dodika i Vučića i potvrda da žele da grade i afirmišu sve vrijednosti srpskog naroda.

Pratite nas i putem Vibera