Kandidat SNSD-a

Kerić: Potrebni su nam veliki projekti i saradnja sa republičkim institucijama

  • Izvor: SRNA
  • 24.09.2024. 13:27

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Teslić Nedeljko Kerić izjavio je Srni da su Tesliću potrebni veliki projekti, okruženje koje privlači investitore, saradnja sa republičkim institucijama, povezivanje sa regionalnim centrima, na čemu će raditi ako dobije povjerenje birača 6. oktobra.

Kerić je rekao da saradnja lokalne vlasti sa republičkim institucijama u proteklih 12 godina nije bila na zavidnom nivou zbog čega je Teslić propustio mnogo dobrih šansi i kontakata koje je imao.

"Nedopustivo je da neko zbog svojih ličnih ambicija i političkih interesa, gradi karijeru opozicionara u Republici Srpskoj preko leđa svojih građana. To nije dobro i nije ono što želimo mi u Tesliću", istakao je Kerić.

Siguran je, kaže, da će se to promijeniti u naredne četiri godine i da će Teslić ubrzano krenuti putem razvoja.

Kerić je rekao da je Tesliću, prije svega, neophodna bolja putna komunikacija, da se opština mora otvoriti i povezati saobraćajnicama sa regionalnim centrima, Banjalukom i Sarajevom.

"To će olakšati život našim ljudima, ali i stvoriti preduslove za razvoj privrede", istakao je Kerić.

On je naglasio da se moraju oživjeti poslovne zone, koje su sada zarasle i zapuštene, iako se govorilo o ulaganjima u njih i o stranim investitorima, ali od te priče nije bilo ništa.

"Tako je više od jedne decenije. Moramo stvoriti okruženje koje privlači investiture, investicije i otvara nova, održiva radna mjesta. Potrebna je i veća podrška lokalnim preduzetnicima, mladim ljudima koji prvi put pokreću svoj posao i svima onim koji žele da doprinesu ekonomskom rastu našeg grada", naveo je Kerić.

Prema njegovim riječima, u Tesliću još nije riješeno ni ono osnovno, a to je pitanje vodosnabdijevanja i završetak vodovodne mreže, što mora biti među prioritetima, kako u gradu, tako i u selima.

Smatra i da prostorno planiranje na području grada mora biti bolje, sa više zelenih površina, dječijih igrališta, dovoljno parking-prostora.

"Struku vratiti na prvo mjesto kada je riječ o urbanizmu. U gradu hitno moramo riješiti pitanje toplifikacije i energetske efikasnosti naših stambenih zgrada", naveo je Kerić.

On je ukazao da Teslić ima ogromne kapacitete i kada je riječ o turizmu, s obzirom na to da je turistički grad i raspolaže ozbiljnim turističkim kapacitetima.

"Priroda je naš dar od Boga i mi ovdje imamo zaista čim da se ponosimo, od Banje Vrućice i izvora termomineralnih voda, do manastira Liplje, svetišta Komušina Kondžilo, planina kao što su Vučija i Borje, preko Rastuške pećine, Krstove Gore, rijeka Male i Velike Usore", naveo je Kerić.

On je dodao da ga posebno raduje i razvoj seoskog turizma. "Sve to Tesliću daje jednu posebnu šansu za razvoj i napredak", zaključio je Kerić.

Pratite nas i putem Vibera