SNSD

Lazić: Centar grada je pokazatelj situacije u Bijeljini

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2024. 13:41

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajlo Lazić izjavio je da je centar grada najbolji pokazatelj sadašnjeg stanja, ali da Semberija može uraditi mnogo uz sistemski pristup rješavanju problema i adekvatan kadar.

"Semberija može sanirati `otvorene rane` na gradskim ulicama i konačno biti asfaltirana da jednom za svagda `stavimo tačku` na makadam", poručio je Lazić.

On je rekao da gradonačelnik mora barem malo da šeta i gradom, a ne samo digitalnim svijetom, te da treba uključiti struku i iskustva drugih gradova u okruženju koji se uspješno nose sa brojim problemima, saopšteno je iz bijeljinskog SNSD-a.

"Treba nadgledati izvođače radova koji sijeku ulice i sankcionisati ih kako ne bismo imali kratere. Uraditi uličnu rasvjetu kako se ne bi hodalo uz pomoć lampi na telefonima kao sa fenjerima u 19. vijeku. Ulice će biti sigurnije i za djecu koja se vraćaju iz škole, izlaska ili sa treninga. Komarce i ambroziju riješiti kad je vrijeme za to, a ne boriti se protiv njih kad nas pobijede", napomenuo je Lazić.

On je poručio da lajk na "Fejsbuku" ne smije postati bitniji od rupa na putu i lošeg grijanja, te da se nekada može i preskočiti neki tekst na društvenoj mreži, ali da je sve teže preskakati "jezera" koja nastaju usljed loše kišne kanalizacije i oštećenih puteva.

"Izborno blaćenje će da prođe, ali blato koje nastaje na gradskim ulicama nakon svake ozbiljnije kiše već godinama je veliki problem, posebno starijim sugrađanima. Slušam narod koji je realan i ne traži mnogo. Samo da se radi i između izbora i da se i van izborne kampanje nekada prošeta gradom", rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, upiranje prstom, spinovanje i prebacivanje odgovornosti je samo skretanje pažnje sa stvarnih problema i ne koristi građanima Bijeljine.

"Hajde da se kamere na telefonima isključe, a rasvjeta u Ulici neznanih junaka ili Gradskom parku uključi. Da malo crtamo pješačke prelaze kod škola, a ne `mete na čelima` onih koji misle drugačije. Ne može se bježati od zatečenih problema, nego se sa njima suočavati, uvijek i svugdje, sve dok ne budu riješeni", naglasio je Lazić.

On je istakao da su za to potrebni hrabrost i odlučnost, ali i da je budžet grada za četiri godine skoro trećina milijarde KM.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.