Kamere sve zabilježile

Bačena ručna bomba na udruženje Roma!

  • Izvor: Mondo.rs
  • 21.10.2024. 20:41

Rano jutros ispred Kluba Partije za potpunu emancipaciju Roma, koji se nalazi u jednom tetovskom kafiću, bačena je ručna bomba, ali na sreću nije eksplodirala.

Počinilac je prvo razbio jedno staklo na vratima i tu ostavio bombu. Ali pošto nije eksplodirala, vratio se da provjeri da li je bomba detonirana. Pošto nije uspio da je aktivira, otišao je. Sve je to zabilježeno sigurnosnim kamerama okolnih zgrada.

Predsjednik PCЕR-a Samka Ibraimovski ne zna zašto je neko htio da sruši njihov klub i za sada ne vidi političku pozadinu u tom činu.

"U 4.23 čovjek je došao ovdje, razbio staklo, bacio bombu... Nije eksplodirala, tako da je imao hrabrosti da se vrati da vidi da li je bomba aktivirana ili ne. Srećom, nije je aktivirao. Naš član stranke koji je jutros došao u klub počeo je da čisti razbijeno staklo, a da nije primijetio bombu. Riječ je o kašikari starijeg tipa koja ima veliko razorno dejstvo. Mi kao politička stranka nemamo primedbi niti smo se ikome žalili osim na neke nesporazume sa izvršiteljima. Da li je to razlog ili nešto drugo, nadam se da ćemo uskoro saznati. Najoštrije osuđujemo ovaj čin netrpeljivosti i nepoštovanja prema nama i Romima iz ovog grada i iz cijele zemlje. Pozivamo nadležne institucije iz Republike Makedonije da istraže slučaj i brzo reaguju", rekao je Ibraimovski.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: