Ambasada Rusije u Beogradu

''Zapadne diplomate da prestanu da se miješaju u rusko-srpske odnose''

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2024. 19:38

Zapadne diplomate uporno pokušavaju da nametnu srpskom rukovodstvu i narodu pravac njihovog daljeg razvoja i spoljnopolitičke orijentacije i da vještački ocrne Rusiju i njenu ulogu na Balkanu, poručila je Ambasada Rusije u Beogradu i preporučila da prestanu da se miješaju u rusko-srpske odnose.

"Ovo je i nama, a sigurni smo, i ogromnoj većini Srba, odavno jasno", navodi se u saopštenju ruske Ambasade povodom, kako je navedeno, tendencioznih izjava ambasadora SAD Kristofera Hila i šefa delegacije ЕU u Beogradu Еmanuela Žiofrea "tokom jednog od zapadnih `druženja`".

Iz Ambasade Rusije naveli su da u uslovima stalnog zaoštravanja zahtjeva prema Srbiji, na štetu konstruktivne agende bilateralnih odnosa sa Beogradom, Zapad bezuspješno pokušava da vještački i potpuno neosnovano ocrni Rusiju i njenu ulogu na Balkanu.

Sutra nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

Sutra nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

"Uzalud se trude, jer njihova jeftina propaganda neće istrajati u suočavanju sa istinom, a garancija tome su brojni uzajamno korisni rusko-srpski projekti u ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi", istakli su iz ruske Ambasade.

U saopštenju se dodaje da to ne iznenađuje i da je znatno interesantnije to što se kolektivni Zapad raspada i što je on sve više raštimovan.

U tom kontekstu Ambasada Rusije podsjeća na izjave američkih i evropskih zvaničnika o temi iskopavanja litijuma, te ističe da "američki ambasador besramno spekuliše" da široka javna rasprava o temi litijuma, u kojoj, inače, aktivno učestvuju predsjednik i članovi Vlade Srbije, navodno udaljava zemlju od "evropskog opredjeljenja".

Hrvati izbezumljeni: Šta se dešava s pticama, jeste li vidjeli koliko ima mrtvih?

Hrvati izbezumljeni: Šta se dešava s pticama, jeste li vidjeli koliko ima mrtvih?

U saopštenju se dodaje da se, međutim, šef Delegacije ЕU uopšte ne slaže sa tim mišljenjem i smatra da dinamika napretka evropskih integracija Srbije ni na koji način ne zavisi od realizacije litijumske inicijative, prenosi Sputnjik.

"Preporučili bismo `bivšim partnerima` da prestanu da se miješaju u rusko-srpske poslove koji ih se ne tiču, pa da se umjesto toga kritički osvrnu na sebe da ne bi ispalo kao u čuvenoj basni Ivana Krilova: `Među drugovima ako nema sklada, ništa dobrog od njihovog zajedničkog rada, ne ispadne posao, nego živa muka`", navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u Beogradu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.