Francuska

Dijete (5) upucano u glavu tokom potjere

  • Izvor: Telegraf
  • 27.10.2024. 13:05

Dječak koji ima samo 5 godina je upucan u glavu nakon što je u subotu uveče više puta pucano na automobil koji je vozio njegov otac. Njegov otac je poznat policiji zbog trgovine drogom. Dječak je bio na zadnjem sjedištu automobila u blizini Rena (Il i Vilen), na zapadu Francuske.

Prema prvim informacijama, sve se odigralo između 22.00 i 22.30 časova na kružnom toku u mjestu Pace. Kako je saopštilo javno tužilaštvo u Renu, otac je odveo sina "kod majke koja živi u Vezin-le-Koke". Napuštajući okrug gdje živi, „izjavio je da ga je progonilo vozilo i da je skrenuo u blizini Pacea”

Prema očevoj verziji, koju je Le Parisien uspio da sazna od policijskih i žandarmerijskih izvora, u drugom vozilu, tipa „pežo 3008”, koje ih je jurilo, nalazili su se „ljudi sa kapuljačama”. U blizini ovog mjesta su nekoliko puta otvorili vatru „u njihovom pravcu”, pogodivši prtljažnik i zadnje staklo. Na vozilu oca djeteta konstatovane su brojne rupe od metaka, potvrđuju u Žandarmeriji.

Najezda otrovnih riba u Jadranskom moru, biće ih sve više

Najezda otrovnih riba u Jadranskom moru, biće ih sve više

Otac je, nepovrijeđen, ali „u stanju šoka“, odmah obavijestio Hitnu pomoć, podvlači policijski izvor i žandarmeriju, dok je drugo vozilo pobjeglo.

Dijete u teškom stanju

Dijete je pogođeno sa „dva projektila u glavu“, precizira zamjenik tužioca Rena Žan-Mari Blin u saopštenju za javnost.

On je hitno hospitalizovan u subotu uveče u bolničkom centru Ren, saopštila je žandarmerija. Ove nedjelje, javni tužilac u Renu ukazuje da je dječak i dalje ugrožen.

Otvorena istraga

Ova potjera bi mogla biti povezana sa pucnjavom u vezi sa trgovinom drogom koja se dogodila u subotu ujutro u okrugu Maurepas, gdje otac živi. Prema riječima zamjenika tužioca, istog jutra u ovom naselju došlo je do „rafalnih paljbi“, „gdje je primjećena grupa muškaraca sa kapuljačama kako kruži, od kojih je jedan nosio puškomitraljez.

Princ Vilijam pružio ruku pomirenja Hariju?

Princ Vilijam pružio ruku pomirenja Hariju?

Ova pucnjava zahtijevala je, prema istom izvoru, „intervenciju RAID službi i izvršeno je oko dvadesetak hapšenja koja su dovela samo do provjere identiteta, sa izuzetkom jedne osobe koja je privedena policiji”. U istom naselju, precizira tužilaštvo, „nađen je još jedan povređen muškarac, žrtva tuče”. On je „trenutno hospitalizovan i očekuje se da će uskoro biti saslušan“.

Policijskim službama DCOS-a u Renu zaplijenjena je istraga o optužbi za „pokušaj ubistva od strane organizovane bande, sa oružjem kategorije A, namjerno nasilje na sastanku sa potpunom nesposobnošću za rad više od osam dana“.

(Teleraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera