Izvor:
Večernji.hr
16.01.2024
21:02
Ana Belisario (20) umrla je 5. februara prošle godine u bolnici San Rafaele u Italiji nakon što je doživjela anafilaktički šok prilikom večere s dečkom u restoranu brze hrane u Milanu 26. januara.
Због смрти 20-годишњакиње покренута је истрага, и то зато што је Ана била алергична на млијечне производе, а послужен јој је десерт тирамису који је био направљен с млијеком, иако је био декларисан као вегански.
Под истрагом за убиство из нехата су двије жене које воде једну посластичарницу, а које су биле одговорне за снабдијевање ресторана с десертима.
Прелиминарна истрага сугерише да су осумњичене помијешале фактуру веганских слаткиша с десертима који садрже млијеко, што је резултирало фаталним исходом за младу жену, пренијеле су су италијанске дневне новине "Коријере дела сера".
У извјештају истраге тврди се да компанија није спријечила мешање двије производне линија у лабораторијској посластичарници, која је у то вријеме снабдијевања 63 италијанска ресторана веганским производом Тирамисун.
У реконструкцији коју су у понедјељак, готово годину дана након Анине смрти, направили тужиоци наводи да није поштовано раздвајање састојака, а да особље није прошло одговарајућу обуку, осим четворосатног курса, преноси "Вечерњи".
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu